„L'Histoire de l'Amour„, primul film al regizorului Radu Mihăileanu în limba engleză, în premieră, în cinematografele belgiene

L'Histoire de l'Amour, primul film al regizorului Radu Mihaileanu in limba engleza, in premiera, in cinematografele belgiene

Regizorul Radu Mihăileanu este prezent la cele trei avanpremiere ale noului său lung metraj L'Histoire de l'amour (RO / FR / S.U.A / CA, 2016, 135 min.), în zilele de 14 și 15 noiembrie, și la lansarea oficială în Belgia a filmului în 16 noiembrie. Avanpremierele au loc la noul cinematograf „White Cinema” din Bruxelles și la cinematografele „Sauvenière” (Liège) și „Caméo” (Namur).

L'Histoire de l'amour este primul film al regizorului franco-român realizat în limba engleză, în versiune originală. Pelicula este o adaptare după romanul omonim al scriitoarei americane Nicole Krauss și îi are ca protagoniști, în rolurile principale, pe actorii Gemma Arterton (Alma) și Derek Jacobi (Léo).

Radu Mihăileanu (n. 1958, la București) este un scenarist și regizor cunoscut, distins cu numeroase premii internaţionale, de-a lungul timpului, pentru filmele sale Trahir (1993), Trenul vieții (1998) Va, vis et deviens (2005), Concertul (2009) și La source des femmes (2011). După ce a participat în juriul mai multor festivaluri, a fost declarat „Cavaler al Legiunii de onoare" (2013) și „Ofițer al ordinului Artelor și Literelor" (2014) .

L'Histoire de l'amour se desfășoară pe trei planuri și în trei perioade de timp diferite, din anii ʼ30 și până în zilele noastre. Povestea de dragoste simplă, în aparență, devine complexă și cutremurătoare pe măsură ce planurile și perioadele de timp se întrepătrund. A fost odată un băiat, Leo, care iubea o fată, Alma. El i-a promis să o facă să râdă toată viața. Războiul i-a separat - Alma a fugit la New York - dar Leo a supraviețuit pentru a o regăsi și pentru a-și păstra promisiunea. În zilele noastre, la Brooklyn, Leo, acum un om bătrân, răutăcios și amuzant, trăiește cu amintirea „femeii cea mai iubită din lume", marea iubire a vieții sale. Din Polonia anilor ʼ30 și până în New York-ul de astăzi, manuscrisul unei cărți „L'Histoire de l'amour", va călători peste timp și continente pentru a le uni destinele.

Evenimentele sunt organizate de companiile de producție de film Panache Productions, Compagnie Cinématographique și Anga Distribution.

Proiectul face parte din strategia ICR de promovare a cineaștilor români în spațiul BeNeLux


Data: 14 noiembrie 2016, de la 20:00 la 23:00

Loc: White Cinema Brussels (Cinéma Docks), Quai des Usines 159, 1000 Bruxelles

Bilete: la casieria White Cinema. Informații suplimentare: 022 180 000


Data: marți, 15 noiembrie 2016, de la 20:00 la 23:00

Loc: Cinéma Caméo 49, Rue Des Carmes, 5000 Namur

Bilete: la casieria cinematografului și online.


Data: marți, 15 noiembrie 2016, de la 20:00 la 23:00

Loc: Cinéma Sauvenière (Les Grignoux) din Liège

Bilete: la casieria cinematografului și online.