Întâlnire cu artişti extraordinari din Est, la Milano

Centro Produzioni Teatrali e Documentari Video din Milano în colaborare cu Institutul Cultural Român din Bucureşti, prin Direcția Români din Afara Țării, organizează duminică, 7 noiembrie 2010, la Cineteca (Viale Vittorio Veneto 2), sub genericul "Întâlnire cu artişti extraordinari din Est", o serie de proiecţii de film, reportaje, documentare, dezbateri şi expoziţii de sculptură şi fotografie. 
Evenimentul va include vizionarea reportajului „Italiani in Romania, testimonianze a Bucarest" („Italienii în România, mărturii din Bucureşti") semnat de Maria Ştefanache, proiecţia documentarului Război pe calea undelor, în regia lui Alexandru Solomon, urmat de o dezbatere legată de soarta filmului documentar în România şi Italia, precum şi avanpremiera filmului documentar Noi, Romeni nel Mondo (Noi, români în lume), în regia Mariei Ştefanache, urmat de proiecția filmului Podul de flori, regizat de Thomas Ciulei.
De asemenea, în cadrul evenimentului, va fi organizată expoziţia de fotografie „La mia Bucarest" („Bucureştiul meu"), realizată de milaneza Ursula Fait. Programul va include și prezentarea unei expoziţii de sculptură Giulian Dumitriul.

Întâlnirea cu artiştii din Est se va încheia cu proiecția filmului Amintiri din Epoca de aur, în regia lui Cristian Mungiu.


program