Înscrieri pentru programul Artist-in-Residence 2015

Cancelaria Federală a Austriei, în cooperare cu KulturKontakt Austria, oferă 50 de rezidenţe artistice în Viena pentru 2015, în cadrul programului Artist-in-Residence 2015, pentru următoarele domenii:
-arte plastice, artă fotografică, artă video şi media, design, compoziţie muzicală (rezidenţe cu durată de 3 luni);
-literatură, literatură pentru copii şi tineri, traduceri literare (rezidenţe cu durată de 1-2 luni);
-formare în domeniul artei, curatoriat (rezidenţe cu durată de o lună).

Pe parcursul acestor rezidenţe, beneficiarii vor avea ocazia să se familiarizeze cu mediul cultural austriac, să intre în contact cu artişti locali, să dezvolte proiecte culturale. De asemenea, artiştii selectaţi vor putea participa activ la Artist-in-Residence-go-to-School-Programme organizat de KulturKontakt Austria (programul include lecturi şi ateliere în şcoli din Austria).

Acest program se adresează tinerilor artişti care au domiciliul stabil în afara Austriei, cu vârsta până la 40 de ani, care au terminat studii de specialitate, având cunoştinţe elementare de limba germană sau limba engleză.

Nu sunt eligibili cetăţenii austrieci şi candidaţii care au participat la ediţiile anterioare ale programelor de rezidenţe (artist-in-residence-programmes) organizate de KulturKontakt Austria, Cancelaria Federală a Austriei sau Ministerul Federal al Educaţiei, Artei şi Culturii din Austria.

Artiştii participanţi la programul de rezidenţe vor fi desemnaţi de jurii formate din experţi pentru fiecare domeniu propus.

Termenele limită pentru înscriere sunt următoarele:
• compoziţie muzicală – 15 iulie;
• literatură, literatură pentru copii şi tineri, traduceri literare – 15 iulie;
• formare în domeniul artei, curatoriat – 15 iulie;
• arte plastice, fotografie, design, artă video şi media – 31 iulie 2014.

Pentru informaţii detaliate cu privire la procedura de înscriere pentru fiecare domeniu în parte şi pentru acces la materiale suplimentare (formular de înscriere), vă rugăm să accesaţi următoarele link-uri: www.kulturkontakt.or.at (KulturKontakt Austria) sau www.kunstkultur.bka.gv.at (Cancelaria Federală a Austriei).