Înscrieri pentru Bursa de Spectacole de la Sibiu

inscrieri pentru Bursa de Spectacole de la Sibiu

Bursa de Spectacole de la Sibiu, structură asociată a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, organizată de Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, reprezintă o ocazie de întâlnire cu producători, cumpărători, finanțatori și promotori ai creațiilor artistice de calitate și de explorare a posibilităților de realizare a turneelor internaționale. Prin activitățile organizate - prezentări, conferințe, ateliere, întâlniri, activități de socializare - se creează oportunități de a cunoaște artiști locali și internaționali, de a promova producțiile și de a extinde lista de contacte.

Dacă ești artist independent, instituție de stat, director de festival, producător, programator sau finanțator din sectorul artelor spectacolului, înscrie-te până în 11 aprilie la Bursa de Spectacole de la Sibiu, care în acest an se desfășoară în perioada 12-17 iunie.

Bursa de Spectacole de la Sibiu pune în valoare artiștii și producătorii din domeniul artelor spectacolului. Pe de o parte face cunoscute producătorilor internaționali creațiile și producțiile artiștilor și pe de altă parte ajută programatorii/directorii de festivaluri să găsească artiști potriviți pentru programele lor.

Considerăm că o participare în cadrul Bursei de Spectacole reprezintă, în primul rând, un moment de analiză a activității pe care o desfășori, în raport cu tendințele la nivel național, european și mondial, din domeniul artelor spectacolului, dar și cel mai bun priej de a discuta cu colegii din domeniu despre strategii sau probleme cu care vă confruntați. De asemenea, Bursa oferă cadrul ideal să îți prezinți ideile de proiecte pe care vrei să le realizezi și să identifici potențiali parteneri pentru implementarea acestora.

Dacă ești interesat să stabilești noi conexiuni profesionale cu participanții din România sau din alte locuri ale lumii, ori să îți prezinți activitatea în fața publicului avizat, te poți înregistra completând formularul disponibil pe site-ul http://www.sibfest.ro/bursa/bursa-ro.html.

Participarea la ateliere și conferințe

Dacă dorești să participi la evenimentele din cadrul Bursei, ești la un click distanță! Te poți înscrie la ateliere și fără să te înregistrezi în prealabil la Bursă (ca artist sau profesionist, conform condițiilor și pachetelor puse la dispoziție).

Pentru participarea la evenimente, accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, astfel:

- Pentru o mai bună experiență de învățare și interacțiune, pentru ateliere este necesară o înscriere, deoarece locurile sunt limitate. Te poți înscrie AICI.

- Pentru conferințe, panel talk, simpozioane, intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

*Organizatorii nu acoperă cheltuielile de transport și cazare pentru participarea la ateliere.

**Programul face obiectul unor modificări, pentru varianta actualizată, accesați site-ul.

***Toate conferințele și prezentările se țin în limba engleză. Majoritatea evenimentelor au traducere, vă rugăm consultați programul pentru detalii.

Festivalurile în secolul 21. Cui se adresează, cum le organizăm, cum le finanțăm? (13-15 iunie)

Nelson Fernandez (Director NFA International Arts & Culture, Regatul Unit al Marii Britanii) în dialog cu Leman Yilmaz – Director IKSV/Istanbul Theatre Festival (Turcia), Andrew Comben - Chief Executive, Brighton Dome & Brighton Festival (Marea Britanie), Anamarta de Pizarro - Executive Director Festival Iberoamericano de Teatro de Bogotá (Columbia), Tamara Arapova, International programmes/projects, Golden Mask Festival (Rusia).

Discuția se concentrează pe identificarea trăsăturilor caracteristice fiecărui festival prezentat din perspectiva realizării programului; a poziționării geografice; a obiectivelor strategice; a relației esențiale pe care festivalurile au dezvoltat-o cu artiștii, producătorii și comunitatea locală,

națională și internațională; a diversității surselor de finanțare și a sprijinului financiar individual primit în diferite colțuri ale lumii; a parteneriatelor care susțin dezvoltarea festivalurilor și a importanței voluntarilor în organizare.

Participare: intrarea gratuită, 20 persoane/atelier; se recomandă participarea în toate cele trei zile ale atelierului. Înscrieri: https://goo.gl/OwBKxN

Teme abordate

- Cui se adresează. Succesul unui festival depinde de relația cu publicul și cu artiștii din comunitățile locale, naționale și internaționale.

 - Cum le organiză. O viziune clară în programarea și conceperea unui festival. Este important să dezvoltăm proiecte unice care să rezoneze cu publicul și artiștii, cât și să dezvoltăm partneriate.

- Cum le finanțăm. Costurile necesare realizării unui festival sunt enorme, fiind necesare mai multe surse de finanțare, atât publice cât și private. Este foarte important să putem stabili partneriate strategice durabile.

Cine poate participa

Producători tineri de festivaluri, studenți la arte sau management cultural, membri ai departamentelor culturale din cadrul instituțiilor, orice persoană dornică să afle mai multe despre organizarea unui festival.

Întâlniri cu mari coregrafi / Meetings and classes with great choreographer. 

Facilitatori atelier: coregrafi prezenți cu producții în cadrul FITS 2017; urmează să fie anunțați.

Gazdă: Adriana Bârză, lect. univ. Dr. la Departamentul de Artă Teatrală din Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, membru în Centrul de Studii Avansate în Domeniul Artelor Spectacolului (CAVAS), coregraf şi consilier artistic pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), secţiunea spectacole de dans.

Workshopul este structurat în două părți: una teoretică – de introducere și prezentare succintă a conceptelor și principiilor de mișcare folosite în crearea unui spectacol și o parte practică – experimentarea metodelor de lucru.

Aditi Mangaldas, Brenda Angiel, Silvia Macrea, Amir Kolben, Barak Marshall și Jin Xing sunt profesioniștii care au împărtășit participanților (studenți, actori sau tineri coregrafi) metodele proprii de lucru și tehnicile folosite, la edițiile anterioare ale Bursei.

Participare: Atelierul se adresează tuturor celor pasionați de dans contemporan și de explorarea formelor sale. Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile (aproximativ 30 persoane/atelier/zi). Înscrieri: https://goo.gl/OwBKxN

Panel Talk pe tema marketingului în arte. Studiu de caz pe festivaluri de muzică din România

Vorbitori: urmează să fie anunțați.

Numărul festivalurilor de muzică crește în fiecare an, nu doar în România, ci în toată lumea și, ca orice eveniment cultural, un festival are nevoie de promovare. Cum te promovezi atunci când mesajul tău trebuie să ajungă la zeci sau sute de mii de oameni? Ce strategii de marketing poți folosi în mediul online? Cum reușești să-ți implici partenerii sau artiștii în promovarea festivalului? Care este bugetul necesar promovării?

Răspunsurile la aceste întrebări le puteți afla de la organizatorii celor mai importante festivaluri de muzică din România, dar și din Europa.

Capitale Culturale Europene

Vorbitori: urmează să fie anunțați.

A treia întâlnire programată în cadrul Bursei își propune să-i aducă împreună pe reprezentanții Capitalelor Culturale Europene desemnate începând cu anul 2017 și până în 2022.

Scopul întâlnirilor este de a promova programele orașelor candidate pentru ECoC și de a oferi oportunități pentru noi parteneriate. Colocviul se concentrează pe strategia orașelor candidate, programul artistic și progresul înregistrat în fiecare etapă a candidaturii pentru titlul CEaC 2022.

Totodată, pentru artiști, întâlnirile sunt o posibilitate de a-și prezenta oferta artistică către organizatorii programului Capitală Europeană a Culturii.

Anul acesta, un moment emblematic este serbarea a 10 ani de când orașul Sibiu, împreună cu Luxemburg, au deținut titlul de Capitală Culturală Europeană, în 2007, parteneriatul dintre cele două orașe fiind un exemplu spectaculos de dezvoltare și continuitate a conceptului de capitală culturală europeană.

Conferință BeSpectACTive. Oportunități și riscuri în participarea activă a publicului

Oportunități și dificultăți în implicarea diferitelor categorii de public, la nivel de creație și de management. A doua zi, conferința va fi urmată de o întâlnire de lucru, condusă de experți internaționali, pe tema participării active a publicului. Un eveniment desfășurat in douăzile, cu douăteme abordate: ...Participare activă... Unde ne aflăm?și ...Participare activă...ce se schimbă în practicile noastre

a) ...Participare activă... Unde ne aflăm?

Vorbitori: Constantin Chiriac, reprezentanți de la Comisia Europeană, reprezentanți ai proiectului BeSpectative,

Keynote 1: Anne Torreggiani, Audiences UK

Keynote 2: Prezentarea primelor rezultate ale proiectului European BeSpectActive (Universitatea din Barcelona, Universitatea din Montpellier, Fondazione Fitzgeraldo)

b) ...Participare activă...ce se schimbă în practicile noastre

Moderator: Alessandro Bollo

- cuvânt de început – Gianina Carbunariu, reprezentanți ai Programului Participativ (BeSpectActive) și Giuliana Ciancio

- 3 grupuri* (fiecare grup moderat de parteneri BeSpectActive)

- diseminare și rezultate prezentate de echipa de cercetare BeSpectActive

*grupurile vor fi formate din artiști, programatori, factori de decizie politică și public care ia parte la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

Conferință și întâlniri cu reprezentanți de la Burse de Spectacole din lume

Vorbitori: urmează să fie anunțați.

Un tur în jurul lumii prin universul complex al burselor de spectacole.

Întâlnire cu personalități culturale din China

În acest an, peste 20 de reprezentanți de la renumite instituții culturale din China vor veni la Sibiu. Printre instituțiile reprezentate se numără: Guangzhou Opera House, Penghao Theatre, Beijing Young Dramatists Association, Institute of literature, Beijing Academy of Social, Normal College of Shen Zhen University, Yao`s Studio/ Theatre, Shanghai Dramatic Arts Centre. Mai multe nume vor fi anunțate în curând.


Contactează-ne: office@sibiuartsmarket.ro, Bulevardul Corneliu Coposu, nr 2, 550245, Sibiu, România