ICR, partener al Festivalului Internaţional de Film Transilvania – TIFF, ediția 2014

ICR, partener al Festivalului International de Film Transilvania - TIFF, editia 2014

Institutul Cultural Român este și în acest an partener al Festivalului Internaţional de Film Transilvania – TIFF, ajuns la cea de-a XIII-a ediție, ce va avea loc în perioada 30 mai – 8 iunie 2014.
Parteneriatul dintre TIFF și ICR încheiat în 2010 şi continuat în 2011, 2012 si 2013 a creat noi oportunități, în special legate de participarea unei delegatii de critici, distribuitori şi reprezentanți ai unor prestigioase festivaluri internaționale.

Colaborarea dintre ICR și TIFF de anul acesta se va concretiza în următoarele direcţii:

>>Organizarea unor evenimente culturale care să ofere o platformă excelentă de expunere internaţională pentru cele mai bune filme româneşti realizate în ultimul an. Implicarea în această secţiune a festivalului răspunde obiectivelor ICR de promovare a cinematografiei româneşti în străinătate.

>>Organizarea unei delegaţii formate din profesionişti de cinema americani, asiatici şi europeni, activi în zona distribuţiei de film, producţiei, criticii de cinema sau a festivalurilor internaţionale, care să participe la festival, precum şi la o serie de întâlniri şi evenimente speciale. Invitaţii vor viziona succesele recente ale filmelor românești și vor putea cunoaște cineaste români, în vederea programărilor ulterioare ale filmelor româneşti în festivaluri internaţionale.
>>Organizarea unor dezbateri în cadrul cărora va fi analizată situaţia filmului românesc, precum și prezentări, workshopuri, masterclassuri susținute de invitați. La fel ca la editiile anterioare, sunt invitaţi profesionişti străini de prim rang, care vor susţine masterclassuri şi prezentări adresate regizorilor, producătorilor, studenţilor români si straini prezenţi la festival. Invitaţii vor susţine prezentări pe teme legate de relaţia între film şi mediul online/social media, promovarea eficientă a filmelor provenind din Europa de Est pe diferite piete internaționale şi, nu în ultimul rând, pe subiecte legate de coproducţii europene şi accesul la fonduri necesare pentru coproducţia filmelor.

Detalii despre festival: tiff.ro