ICR, partener al Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, ediția 2014

ICR, partener al Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, editia 2014

Cea de-a XI–a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL se desfăşoară în acest an în Bucureşti, în perioada 12-17 august, păstrând atmosfera din Deltă şi ideea de a te îndepărta de betoanele urbane pentru a vedea filme bune într-o atmosferă specială.
Festivalul va avea loc la Arena Verde Stop şi Cinema Studio îşi păstrează structura, incluzând în program panorama internaţională (filme premiate la alte festivaluri importante din 2014, retrospective), secţiunea OFF românesc dar şi programul competiţional- cu secţiunile de lungmetraj, scurtmetraj ficţiune şi scurtmetraj animaţie.

Competiţia de lungmetraj va prezenta şi anul acesta titlurile propuse de selectorul oficial al Festivalului, Ludmila Cvikova - Head of International Programming în cadrul Institutului de Film din Doha. Trofeul Festivalului, precum şi celelalte premii, vor fi acordate în continuare în baza voturilor exprimate de către publicul prezent.

Inclus în Competiţia Oficială Cannes 2014 şi distins cu Grand Prix de Juriul prezidat de Jane Campion, filmul Le meraviglie/ The wonders/ Minuni va fi proiectat în avanpremieră în deschiderea celei de-a XI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, la Bucureşti, pe 12 august.

Le meraviglie
este povestea unei familii multietnice de apicultori din zilele noastre, care încearcă să supravieţuiască în condiţii de criză. Din distribuție fac parte Alexandra Lungu și Monica Bellucci.

Institutul Cultural Român
acordă, și anul acesta, Premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj ficțiune.

Detalii: www.festival-anonimul.ro


program 2014