ICR Istanbul - promotor de trei ani al cursurilor de limbă română în Turcia

La ICR Istanbul a avut loc deschiderea oficială a celui de-al cincilea semestru al cursurilor de limbă română desfășurate la sediul institutului. După finalizarea perioadei de înscriere au fost formate 5 grupe de adulți (niveluri de referință A1- începător, A2- pre-intermediar, B1 - intermediar, B2 – intermediar - avansat, C1 – superior) și 1 grupă de începători pentru copiii proveniți din familiile mixte româno-turce. Anul acesta a fost înregistrat un număr record de înscriși (29 de persoane) la nivelul începător, semestrul fiind programat să se desfășoare între 26 februarie - 20 iunie 2014. În urma susținerii unui examen la finalul fiecărui nivel de referință, participanții la cursuri vor obține un certificat care atestă cunoștințele de limbă română.

Materialele didactice utilizate sunt cursurile universitare de învățare a limbii române pentru străini și suportul de curs realizat de filologul Ana Borca de la ICR Bucureşti, în calitate de specialist în predarea cursurilor de limbă română pentru străini. În plus, se mai folosesc ca materiale didactice auxiliare fișe de lucru și prezentări power-point (pregătite de către profesorii de la ICR Istanbul), teste de evaluare, CD-uri etc.

Organizarea cursurilor de limba română pentru străini face parte din strategia ICR Istanbul de a asigura promovarea culturii și civilizației românești prin cultivarea învățării limbii române ca limbă străină - un proces stimulat, de altfel, și de diversificarea de la an la an a publicului-țintă și de a consolida poziția ICR Istanbul pe piața concurențială a institutelor străine de profil din Turcia.

Contact:
Institutul Cultural Român Dimitrie Cantemir-Istanbul
Siraselviler Cad. 21, Taksim, Beyoglu, Istanbul
tel/fax:(+90212) 292 43 45
email: icr.istanbul@icr.ro