„Gregor von Rezzori. În căutarea unei patrii mai vaste"

În perioada 2-5 mai 2012 se desfășoară la Iași Conferinţa internaţională „Gregor von Rezzori. Auf der Suche nach einer größeren Heimat. Grenzüberschreitungen” [Gregor von Rezzori. În căutarea unei patrii mai vaste], dedicată operei marelui scriitor german născut la Cernăuți în anul 1914. Evenimentul este organizat de Catedra de germanistică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ în colaborare cu MitteleuropaZentrum din cadrul Universităţii Tehnice din Dresda, cu Universitatea Toulouse II – Le Mirail, Centrul Cultural German Iași, Institutul Francez din Iași şi Biblioteca Austria Iași.

Și-au anunţat prezenţa peste 30 de specialiști reputați din Austria, Germania, Franţa, Italia, Elveția, Spania, Ucraina, Ungaria și România. Conferinţa este însoţită de expoziţii de fotografie şi prezentări de film la Biblioteca Austria şi Institutul Francez.

Manifestarea beneficiază de sprijinului Institutului Cultural Român, al Forumului Cultural Austriac și al DAAD (Oficiul German de Schimburi Academice).


Program