Filmul „Puzzle”, regizat de Andrei Zincă, premiat la NYC Independent Film Festival 2013

Filmul Puzzle, regizat de Andrei Zinca, premiat la NYC Independent Film Festival 2013

Filmul Puzzle, regizat de Andrei Zincă, a fost premiat la New York City Independent Film Festival 2013. Pelicula a fost distinsă cu Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină în rol principal, obținut de actrițele Ioana Pavelescu și Tünde Skovran. Totodată, în cadrul festivalului, au fost acordate și premiile publicului, la această categorie filmul primind încă trei distincții: Premiul pentru cel mai bun actor în rol masculin –Adrian Titieni și Dan Nuțu, Premiul pentru scenariu – Andrei Zincă și Premiul pentru calitate narativă.

ICR New York a sprijinit prezența regizorului Andrei Zincă și a actrițelor Ioanei Pavelescu și Tünde Skovran la festival, desfășurat la New York în perioada 14-20 octombrie 2013, și a organizat o proiecție a filmului la sediul său, pe 22 octombrie.

Cererea de bilete pentru filmul Puzzle a fost atât de mare încât organizatorii festivalului au programat proiecția într-o sală mult mai mare decât cea stabilită inițial. Regizorul Andrei Zincă a adus în fața camerei o echipă remarcabilă: Dan Nuțu, Adrian Titieni, Ioana Pavelescu, Tünde Skovran, Șerban Ionescu, Cătălina Mustață, Rodica Mandache, Vladimir Găitan, Alin Panc, Debora Feldman. Imaginea filmului este semnată de Dan Alexandru, scenografia de Călin Papură, iar costumele au fost concepute de Oana Păunescu.

Filmul prezintă viața unui bărbat de vârstă mijlocie care, plictisit de mariajul său, se aruncă într-o aventură cu o tânără și seducătoare artistă, în timp ce un bătrân scriitor orb realizează imposibilul și își regăsește iubirea de o viață.

Pe 22 octombrie 2013, filmul Puzzle a fost prezentat la sala Auditorium a ICR New York, după premiera sa americană de la Festivalul Filmului Independent. Invitații ICR New York au fost regizorul Andrei Zincă și actrițele Ioana Pavelescu și Tünde Skovran. Proiecția filmului a fost însoțită de o expoziție cu imagini de la filmare și de o prezentare a Festivalului Filmului Independent de la New York, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri.