Filmul "Loverboy", proiectat la Londra

Proiecţia filmului "Loverboy",regizat de Cătălin Mitulescu, va avea loc la Cinemateca Românească”, pe 18 octombrie 2019, la sediul reprezentanței Institutului Cultural Român de la Londra

Proiecția va marca Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane și este organizată în colaborare cu Biroul Atașatului de Afaceri Interne din cadrul Ambasadei, care va promova evenimentul în rândul contactelor specializate.

Institutul Cultural Român de la Londra continuă, prin această proiecție, programul permanent „Cinemateca Românească” din 1 Belgrave Square. Programul „Cinemateca românească” promovează filmul românesc în mediul britanic, reconstituind parcursul său de la constrângerile regimului comunist la originalitatea și succesul regizorilor tineri, afirmați după̆ anii 1990. Proiecția  este o completare a programelor de film românesc ce au fost sau vor fi prezentate în marile festivaluri de film din Marea Britanie, Irlanda și Islanda.

Cătălin Mitulescus-a născut la București în 1972. În anul 2001, a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București (UNATC). Este regizor, producător și scenarist, binecunoscut pentru filmele Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii (2006), Eu când vreau să fluier, fluier (2010). Loverboy (2011) prezintă povestea unui tânăr care face din seducţia fetelor ce provin din zone vulnerabile o meserie. Acesta seduce tinere fete pe care apoi le racolează pentru prostituţie. Filmul este bazat pe fapte reale, mesajul principal fiind sublinierea mecanismelor prin care piaţa prostituţiei îşi alimentează dinamica. Filmul a avut premiera în 2011 la Festivalul de la Cannes, în cadrul secţiunii „Un Certain Regard”.

http://www.icr-london.co.uk/article/eu-anti-trafficking-day-loverboy-screening-panel.html