Filmul documentar Frăţia/La Fraternité, la Festivalul Internaţional de Film Francofon de la Acadie

Filmul documentar FratiaLa Fraternite, la Festivalul International de Film Francofon de la Acadie

Festivalul Internaţional de Film Francofon de la Acadie, Moncton, Canada, se află la a 30-a ediție şi este unul dintre cele mai importante festivaluri de film francofon din lume.

Anul acesta, festivalul se desfășoară în perioada 10 - 18 noiembrie 2016, iar filmul Frăţia  (regia Cătălin Farcaş) a fost selectat pentru a  participa, împreună cu alte două filme româneşti, și anume Bacalaureat  (regia Cristian Mungiu) și Sieranevada  (regia Cristi Puiu).

Selecţia filmelor româneşti la Festivalul Internaţional de Film Francofon de la Acadie 2016 nu este o premieră, în 2013 fiindu-i atribuit filmului Taxi pentru doi  (regia Dan Popa) premiul „La Vague", la categoriea ,„Cel mai bun scurt metraj".

Frăţia este un film despre semnificația pasiunii  pentru fotbal în suburbiile Bucureştiului, departe de freamătul stadioanelor şi al intereselor obscure, şi s-a bucurat de succes în cadrul proiecţiilor organizate periodic la reuniunile din Casa Fotbalului, din Paris, pe toată durata EURO 2016, precum şi la Ambasada României de la Paris.

ICR susține participarea lui Cătălin Farcaş, producătorul independent şi regizorul filmului Frăţia, care a fost invitat la sesiunile interactive ce urmeazǎ fiecǎrei proiecţii, precum şi la ȋntȃlnirile cu presa.

Linkul festivalului  http://www.ficfa.com/