Festivalul FOCUS ON ROMANIA – FORT LAUDERDALE WAVES 2015

Dan Pița, Radu Mihăileanu, Oana Giurgiu, Vlad Păunescu și Tudor Voican sunt invitații celei de-a doua ediții a Festivalul filmului Românesc Focus on Romania: Miami și Fort Lauderdale Waves 2015.

Datorită succesului pe care l-a avut anul trecut prima ediție a Festivalului de film românesc de la Miami și Fort Lauderdale, Institutul Cultural Român de la New York susține, și în acest an, cea de-a doua ediție, care va reuni filme importante pentru cinematografia autohtonă și invitați de marcă.

Festivalul de film românesc de la Miami și Fort Lauderdale, desfășurat în perioada 22-25 octombrie 2015, își propune să prezinte publicului american galeria unor importanți regizori și producători români, care au obținut premii la cele mai importante festivaluri de film european. Invitații acestei ediții sunt: Dan Pița, Radu Mihăileanu, Oana Giurgiu, Vlad Păunescu și Tudor Voican.

Programul ediției 2015

FOCUS ON ROMANIA: Fort Lauderdale/Miami Waves 2015, 2nd Edition

22-25 Octombrie, Cinema Paradiso, Fort Lauderdale

22 octombrie - 7:00 pm

Deschiderea festivă a Festivalului, urmată de proiecția filmului Train de Vie (Train of Life), co-producție Franța/România.

Invitat: regizorul Radu Mihăileanu. Urmează discuții cu publicul (Q&A) și petrecere organizată de Cinema Paradiso.

23 octombrie - 7:00 pm

Proiecția filmului Concurs, regizor Dan Pița.

Un omagiu adus regizorului Dan Pița pentru întreaga carieră.

Invitat: Vlad Păunescu, director de imagine. Urmează discuția cu publicul și petrecere organizată de Double 4 Studios.

23 octombrie – 9.15 pm

Proiecția filmului Live, regia Vlad Păunescu.

Invitați: regizorul și producătorul Vlad Păunescu și designerul Oana Păunescu. Urmează discuții cu publicul.

24 octombrie - 6.30 pm

Proiecția documentarului de lungmetraj Aliyah Dada - regizor/producător Oana Giurgiu.

Invitat: regizoarea și producatoarea Oana Giurgiu. Urmează discuții cu publicul (Q&A) și petrecere organizată de Double 4 Studios

24 octombrie – 9.15 pm - Proiecția filmului Poveste de dragoste, regia Cristina Iacob.

25 octombrie - 5 pm

Va fi prezentată o colecție de scurtmetraje românești, premiate la festivaluri naționale și internaționale.

25 octombrie – 7.15 pm

Proiecția filmului Medalia de onoare, regia Călin Netzer. Invitat: Tudor Voican – scenaristul filmului. Urmează discuția cu publicul și închiderea Festivalului filmului românesc, cu petrecere organizată de Cinema Paradiso.

Activități la Miami:

23 octombrie - 10 am - Proiecția unuia dintre filmele selecționate în Festival, urmată de un schimb de experiență între cineaștii români invitați și un grup de cineaști din sudul Floridei, și altul de studenți de la Secția de film a Universității din Miami, cu tema: “Provocări și reușite în producția de film românesc”. Întâlnirea este organizată cu sprijinul Universității din Miami.

**********

Medalion Radu Mihăileanu la sediul ICR New York

Medalion Radu Mihăileanu, cu proiecția filmelor "Trenul vieții" și "Trădare", toate co-producții Franța/România. Proiecțiile vor avea loc la sediul ICR NY, în sala Auditorium, pe 23 si 24 octombrie, de la ora 7.00 pm, cu participarea regizorului