Expoziția colectivă „Inside – Outsideˮ va putea fi vizitată la Kerzenmacherei din Salzburg cu sprijinul ICR Viena

Institutul Cultural Român de la Viena susține organizarea expoziției colectivă „Inside – Outsideˮ, organizată la Kerzenmacherei din Salzburg, care va fi vernisată joi, 5 octombrie, ora 18.00.

Expoziția include lucrări semnate de artiștii Bianca Hațeganu Kerschner (RO/AT), Siglind Buchmayer (AT), Veronica Neacșu (RO), Stela Lie (RO), Flavia Pitiș (RO), Iulia Ghiță (RO), Radu Belcin (RO), Dan Mălureanu (RO), Claudine Remy (FR), Myriam Librach (FR), Jean-Charles Tailladier (FR), Rarès-Victor (RO), Adrian Hazi (AT). Curatoare: Siglind Buchmayer și Bianca Hațeganu Kerschner. Expoziția poate fi vizitată în perioada 6 - 22 octombrie 2023.

Expoziția „Inside – Outsideˮ pune în discuție relația dintre conceptele de „interiorˮ și „exteriorˮ. Oare acești doi termeni formează cu adevărat o pereche de antipozi care necesită în mod necesar o separare - sau tranzițiile de la interior la exterior, de la cultură la natură sunt fluide? Ne simțim în siguranță în locuințele noastre, uitând adesea că facem parte dintr-un întreg mai mare și avem tendința de a dori să manipulăm și să controlăm elementele naturii în favoarea noastră. Cât de multă influență are exteriorul, natura, asupra casei și a sufletului care o însoțește? Ne îndepărtăm din ce în ce mai mult de la un „împreună“ între om și natură la un „unul împotriva celuilalt“? Și mai există vreo șansă de răsturnare de situație în această chestiune? Un grup de 13 artiști din diferite țări din Europa abordează această temă - fiecare cu mijloace de lucru diferite: pictură, video, fotografie, desen și instalație.