Evenimente literare programate în luna iunie la ICR Paris

Muza poeziei coboară din turnul ei de fildeş pentru o baie de mulțime la Paris. Dusă de mână de ICR Paris, ea va avea în luna iunie un program foarte încărcat. 
Din 11 iunie, ICR Paris a lansat, în 26 de cafenele și 5 institute culturale de pe malurile Senei, proiectul Café poèmes de Paris, o idee a artistului George Bodocan. Clienţii cafenelelor vor putea scrie câteva versuri sau un poem pe o cartolină specială, pe care o vor depune apoi într-o urnă amplasată în fiecare local participant. Cele mai bune creaţii vor fi selecţionate de un juriu internațional şi publicate într-o plachetă cu ocazia Săptămânii culturilor străine organizată de Forumul Institutelor Culturale Străine la Paris (FICEP) în perioada 26 septembrie-4 octombrie.
În data de 16 iunie, ICR Paris găzduieşte lansarea unui nou număr al revistei de poezie Traductière, în cadrul Festivalului franco-englez de poezie. Un alt eveniment important al lunii iunie va fi Piaţa poeziei, ajuns la ediția cu numărul 27 și organizat între 18 şi 21 iunie în inima cartierului tradiţional al editorilor parizieni, Saint Germain-des-Prés. Aproape 500 de editori aşteaptă peste 50000 de vizitatori la acest eveniment cu intrare liberă. ICR Paris invită trei tineri poeţi români să îşi citească poemele. Răzvan Ţupa, Ana Maria Sandu și Claudiu Komartin vor susţine două lecturi: în data de 17 iunie, la sediul Pen Clubului francez şi în data de 20 iunie, pe scena Pieței poeziei din Place Saint-Sulpice.

Contact:
Robert Adam
Tel: +331 44 18 03 78