Documentarul „End of Summer" ,de Alina Manolache, va fi proiectat în premieră internațională la Festivalul Visions du Réel

Documentarul End of Summer"  ,de Alina Manolache, va fi proiectat in premiera internationala la Festivalul Visions du Reel

End of Summer", un film documentar de 20 de minute semnat de Alina Manolache, a fost selectat în cadrul competiţiei Premiers Pas la cea de-a 47-a ediție a Festivalului de Film Documentar Visions du Réel de la Nyon, Elveția.

Peliculaconturează portretul colectiv al unor absolvenți de liceu din Vama, Bucovina. Este ultima vară înainte ca fiecare să pornească pe drumul său, în care frenezia momentelor petrecute împreună începe să se amestece cu incertitudinile viitorului și cu primele gânduri mature. Documentarul a avut premiera națională în octombrie 2015 la Sibiu, la Astra Film Festival, fiind singurul scurtmetraj inclus în secțiunea Romanian Competitive.

Filmul este o producţie Aristoteles Workshop, un atelier internaţional inițiat și organizat de Dan Nuțu, în care profesionişti ai industriei cinematografice îndrumă 12 tineri din Europa Centrală şi de Est în crearea propriului documentar. „End of Summer" este al doilea scurtmetraj regizat de Alina Manolache, după „Your Visit Starts Here" (2015). Ruben Agadjanean semnează imaginea, montajul este realizat de Mircea Bobînă și Gabi Basalici, iar sunetul  de Ciprian Cimpoi și Dan-Ștefan Rucăreanu.

Tinerii protagoniști sunt Lucian Ciocan, Ionuț Lupașcu, Georgel Lucan, Cezar Roman, Adi Petru, Ciprian Cojocari, Călin Balmoș, Paul Sasu și Andrei Predescu.

Alina Manolache a urmat cursurile secției Foto-Video în cadrul Universității Naționale de Arte București și École Supérieure d'Art et Design din Grenoble.

Festivalul Internaţional de Film Documentar Visions du Réel, care va avea loc în perioada 15 - 23 aprilie, este unul dintre cele mai prestigioase evenimente de gen din lume. În secțiunea Premiers Pas sunt selectate proiecte ale tinerilor debutanți, cu un caracter experimental și un concept bine închegat. Toate filmele care concurează pentru premiul acestei secțiuni sunt prezentate în premieră mondială sau internațională.

Proiecțiile documentarului End of Summer"  sunt programate pentru miercuri, 20 aprilie, la ora 18:15 la Capitole Fellini și vineri, 22 aprilie, ora 15:45 la Colombière Grande Salle.

Teaserul filmului: https://www.youtube.com/watch?v=Lfr8ghczsAM