Despre reformele kemaliste și comunitatea turcă și tătară din România cu dr. Metin Omer

Institutul Cultural Român„Dimitrie Cantemir”din Istanbul continuă seria manifestărilor culturale de punere în lumină a bunelor relații diplomatice româno-turce. 

Începând cu data de 06 aprilie a.c. va fi postătă expunerea științifică, cu titlul „Reformele kemaliste și comunitatea turcă și tătară din România”, realizată cu dr. Metin Omer, istoric român, cadru didactic la Facultatea de Istorie și Științe politice din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.

Publicul online va descoperi detalii semnificative despre importanța reformelor kemaliste, istoricul invitat punând un accent deosebit pe impactul acestor reforme asupra comunității turce și tătare din România, reliefând totodată buna colaborare diplomatică din perioada interbelică, decisivă pentru arhitectura geopolitică europeană ulterioară.

Dr. Metin Omer este un istoric român, licențiat al Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (2009). Doctor în istorie la Universitatea „Hacettepe” din Ankara, Turcia (2018). Cercetător Științific la Institutul de Știință, Cultură și Spiritualitate „Ovidius”, Constanța. Domeniile sale de interes istorico-științific sunt: istoria turcilor și tătarilor din România; relațiile româno-turce.

Proiectul face parte din ciclul de manifestări culturale de promovare a unor teme de interes comun, circumscrise relațiilor istorice și diplomatice româno-turce, în mediul cultural turcesc.