Designerul de pantofi Victor Vulpe prezintă la Tokyo creația sa premiată în cadrul World Championships in Shoemaking

Institutul Cultural Român, prin Direcția Relații Internaționale, susține participarea designerului român Victor Vulpe, în perioada 9-13 noiembrie 2023, în Japonia, unde va fi lansat turneul mondial al câștigătorilor celei de-a patra ediții a World Championships in Shoemaking, dedicat designerilor de pantofi. Victor Vulpe a obținut în această competiție medalia de argint și va prezenta la Tokyo creația sa din concurs.

Evenimentul, la care vor fi prezenți cei trei câștigători ai World Championships in Shoemaking, va avea loc la Tokyo Isetan Men’s în data de 11 noiembrie 2023 (între orele 13.00-17.00), adresându-se unei audiențe de specialitate, dar și publicului larg. Primul loc al competiției internaționale a fost obținut de Athanase Sephocle (Franța), urmat de Victor Vulpe (România) și de Louis Lamperstdörfer (Germania).

Cea de-a patra ediție a World Championships in Shoemaking s-a desfășurat în perioada noiembrie 2022 – mai 2023 și a constat în confecționarea unui singur pantof, respectând tema anunțată cu câteva luni înainte, „Black Balmoral boot”. Finala a avut loc la Londra, în perioada 12-13 mai 2023. Lucrările au fost jurizate după gradul de dificultate și metodele avansate de construcție a detaliilor, acuratețea, designul și estetica generală a pantofului, proporțiile, echilibrul execuției.

Creația lui Victor Vulpe și celelalte două lucrări câștigătoare vor fi prezentate într-un turneu în jurul lumii, timp de un an, în cele mai mari capitale, pe toate continentele, și care va începe la 9 noiembrie 2023 în Japonia.

Victor Vulpe (n. 6 octombrie 1975, Arad) este absolvent al Facultății de Arte Plastice și Design, Timișoara (promoția 2000). Este artist pantofar, fiind considerat printre cei mai buni și originali din România. În 2019, a obținut locul patru mondial la World Championships in Shoemaking din Londra, iar la ediția din acest an și-a adjudecat medalia de argint.

***

actualizare 8 noiembrie 2023: Proiectul este realizat în parteneriat cu Asociația Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Ministerului Culturii din România.