CULTURAL ID – management cultural pentru studenţi

Cultural ID invită studenţii pasionaţi de cultură să ia un loc pe scaunul de manager şi să rezolve un brief dat pe o temă de management cultural.
Cultural ID este primul proiect realizat de o asociaţie studenţească, Voluntari pentru Idei şi Proiecte, în colaborare cu Institutul Cultural Român (ICR). Aflat anul acesta la a doua ediţie, proiectul abordează domeniul managementului cultural şi îi reuneşte pe unii dintre cei mai cunoscuţi profesionişti din aria culturală românească.
Printre invitaţi se numără Tudor Giurgiu (regizor şi director al festivalului Internaţional de Film Transilvania), Ada Solomon (producător şi director executiv al Festivalului Internaţional de Film NexT), Corina Bucea (manager la Fabrica de Pensule) şi Mihai Oroveanu (director al Muzeului Naţional de Artă Contemporană). Aceştia vor împărtăşi participanţilor experienţa lor profesională în organizarea de evenimente, prin intermediul unor traininguri şi studii de caz, în perioada 2-11 mai.
Temele abordate vor include organizarea de evenimente, strângerea de fonduri pentru proiecte culturale, promovarea şi comunicarea acestor proiecte, dar şi teme precum: curatoriatul, piaţa de artă din România şi altele. 
Toate detaliile referitoare la înscriere pot fi găsite pe: www.culturalid.ro . Înscrierile se fac până la data de 22 aprilie 2011.
Voluntari pentru Idei şi Proiecte este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, bazată pe voluntariat şi alcătuită exclusiv din studenţi. De 12 ani organizează anual peste 10 proiecte de dezvoltare personală pentru studenţii şi masteranzii din România, programe susţinute de companii, mass-media şi statul român.