CONTRAST - Stories in Contemporary Times

Joi, 3 noiembrie 2011, ora 18.30, la Galeria de artă Odeon va avea loc vernisajul expoziției de design interior, pictură și fotografie CONTRAST - Stories in Contemporary Times. Expoziția face parte din proiectul „Dialog cu vizibilul" și este prima dintr-o serie de temporary concept stores. Curatorul expoziţiei este Aurora Badiu. Vernisajul va fi urmat la ora 20.30 de spectacolul de teatru Blifat de Gabriel Pintilei, în regia lui Alexandru Mihail. 
Expoziţia adună creațiile unor tineri artişti români precum Irina Neacșu (design de mobilier), Otilia Cadar (pictură), Ruxandra Raileanu (pictura) şi Dragoş Scurtulescu (fotografie), dar şi ale unor importanţi jucători de pe piaţa românească a mobilierului de designer și artă decorativă: Artelier, Innova, Kartell, My House, Inside by Innova și Wagner Arte frumoase şi Poveşti. Realizată în parteneriat cu Teatrul Odeon din Bucureşti, expoziţia va putea fi vizitată în perioada 3-6 noiembrie 2011, între orele 12:00-18:00.

Arta, designul, arhitectura și fotografia vor putea fi apreciate timp de trei zile în cadrul unei platforme-eveniment ce va încuraja un anumit stil de viață, un spațiu care va celebra individualitatea. Felul în care va fi amenajat spațiul, fiecare obiect - de la mobilă pâna la decorațiuni - vor evidenția armonia formelor contemporane în design-ul de interior. Totul este ales pentru a surprinde și încânta: piese de mobilier, decorațiuni, obiecte diafane și luminoase, porțelanuri fine. Câte exponate, atâtea povești ce vor reconstitui atmosfera culturală a capitalei și tot atâtea creații care așteaptă să fie admirate și totodată, să îmbogățească spațiul sociocultural.

În aceeaşi perioadă, Consiliul Român pentru Clădiri Verzi va expune proiectul ecoBiblioteca, înregistrat spre certificarea Living Building Challenge, fiind primul proiect de acest tip care are loc în Europa. Mai multe detalii despre proiect puteți găsi pe www.RoGBC.org.