Armonii de pace: patru națiuni muzicale - un mesaj

În 14 iulie, de la ora 13.30, Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu”din Berlin, prezintă un recital cameral de vioară şi pian al artiştilor AronCavassi şi Eliza Puchianu.

Concertul va fi înregistrat în prealabil și difuzat pe platforma Facebook și aici.

În program:

Arvo Pärt (1935)

Fratres

George Enescu (1881-1955)

Impromptu concertant

Maurice Ravel (1875-1937)

Sonata în sol major pentru vioară și pian nr. 2

Allegretto

Blues. Moderato.

Perpetuum Mobile. Allegro

Felicia Donceanu (1931)

Sonata pentru vioară și pian

Larghetto

Johannes Brahms (1833-1897)

Sonata în re minor pentru vioară și pian, op 108, nr. 3

Allegro

Adagio

Un poco presto e con sentimento

Presto agitato

Aron Cavassi s-a născut la Freiburg, Germania, fiind a cincea generație demuzicieni din familie. A absolvit în 2019 Universitatea de Arte (UDK) dinBerlin, clasa prof. Marianne Boettcher continuându-și studiile de masteratla Universitatea Națională de Muzică din București, clasa prof. GabrielCroitoru. Câștigător a peste 50 de premii naționale și internaționale șipremiat cu mai multe burse la masterclass-uri, inclusiv cea de la MenuhinAcademy (Gstadt, Elveția) - unde studiază cu Maxim Vengerov și LiviuPrunaru. Activitatea sa include în prezent numeroase recitaluri de camerăde duo și trio de pian. Este invitat la proiecte multiculturale (muzică,poezie și euritmie) și este membru al Orchestrei Naționale pentru Tineret aRomâniei. Recent a început să predea și să jurizeze în concursuri dedicatemuzicii clasice.

Eliza Puchianu este o pianistă activă ce concertează ca solistă și capianistă colaboratoare. Apariția ca pianistă solistă la Museum of Fine ArtsBoston în cadrul stagiunii Sound Bites 2016 constituie debutul său înStatele Unite ale Americii. Eliza Puchianu a concertat regulat pe sceneledin Boston, de asemenea fiind câștigătoarea unei burse integrale în cadrulfestivalului de muzică de cameră Harvard Cultural Collaborative. În prezentse concentrează pe construirea unor repertorii pianistice mai puțincunoscute, ocupându-se în special de creația muzicală a compozitoarelor dinsecolele XVIII-XIX-XX. Concertele și recitalurile sale au purtat-o pe scenedin Haga, Amsterdam, Varșovia, Bielsko, Paris, Venetia,Viena, Vilnius,Bratislava, Padova, Ulm, Traunstein și Las Palmas. Eliza a concertat casolistă cu Orchestra Națională Radio, și cu orchestra RIAMSO pe scenaNational Concert Hall din Dublin și Castalia Hall din Kilkenny. Câștigătoarea Yamaha Scholarship for Pianists din anul 2014, Eliza a absolvit RoyalIrish Academy of Music in același an.