Andrei Dăscălescu și Anamaria Antoci la atelierul „Ex Oriente Film“, Praga

Andrei Dascalescu si  Anamaria Antoci la atelierul Ex Oriente Film, Praga

Institutul Cultural Român susține prezența regizorului Andrei Dăscălescu și a producătoarei Anamaria Antoci la Praga, în perioada 7-13 martie 2016, la cea de-a treia etapă a workshop-ului „Ex Oriente Film".

Organizat de Institutul pentru Film Documentar (www.dokweb.net), „Ex Oriente Film"este unul dintre cele mai prestigioase workshop-uri axate pe producția de film documentar, desfășurându-se în trei sesiuni/etape distincte, a câte o săptămână, perioadă în care participanții beneficiază de suportul unora dintre cei mai buni experți din domeniu, având posibilitatea de a-și dezvolta proiectul pornind de la subiect, narațiune, imagine și până la strategia financiară și de distribuție. Sesiunile de formare sunt finalizate cu o competiție în cadrul East European Film Forum, la care sunt prezenți producători și distribuitori de top din Europa și America de Nord.

Institutul Cultural Român a susținut proiectul „Planeta Petrila" și în anul 2015, producătoarea Anamaria Antoci fiind prezentă anul trecut la primele două sesiuni/etape ale workshop-ului, desfășurate în perioada 20-25 iulie la Rijeka, Croatia, și în perioada 26-31 octombrie la Jihlava, în Republica Cehă.

Poiectul lui Andrei Dăscălescu - „Planeta Petrila" - este un documentar care are ca temă schimbarea și sentimentele de teamă și incertitudine pe care le generează. Subiectul este explorat pornind de la comunitatea din Petrila, pentru care mina închisă la finalul lui octombrie 2015 reprezenta centrul universului.

Proiectul lui Andrei Dăscălescu a fost selectat dintr-un număr de 72 de aplicații din 28 de țări. Cea de-a treia etapă a workshop-ului presupune prezentarea proiectelor în cadrul East-European Forum, în fața celor mai importanți distribuitori, agenți de vânzări, producători independenți și reprezentanți ai festivalurilor și al granturilor pentru film documentar.