În perioada 10-20 mai, la Łódź, s-a desfăşurat Festivalul Internaţional de Fotografie Fotofestiwal la care au fost invitaţi reprezentanţii Asociaţiei Make a Point din Bucureşti, Alma Cazacu şi Dragoş Ciulinaru.
În cadrul Fotofestiwal, cei doi reprezentanţi Make a Point au avut un program foarte bogat, debutând cu participarea la Secţiunea I*NETWORK. Human connection, la masa rotundă dedicată principalei expoziţii a acestei ediţii, "Imaginea schimbărilor", referitoare la proiectele cu implicare socială şi artiştii care îşi desfăşoară activitatea în sfera comunităţilor locale. În următoarele zile au avut întâlniri de lucru cu reprezentanţii Inkubator Sztuki (organizaţie cu rol de catalizator între mediile oamenilor de cultură, artiştilor şi întreprinzătorilor), cu cei ai Festivalului Łódź Design, cel mai important eveniment polonez dedicat designului, precum şi cu membri ai Asociaţiei de Iniţiativă Urbană "Topografii", organizaţie tânără care activează în folosul dezvoltării oraşului. De asemenea, în cadrul unui eveniment conex, intitulat Meeting Point, invitaţii români au avut ocazia să prezinte în faţa publicului Festivalului activitatea asociaţiei pe care o reprezintă şi evenimentele culturale bucureştene desfăşurate în spaţii postindustriale.
Alma Cazacu este artist vizual, a absolvit Secţia Multimedia - montaj și sunet din cadrul UNATC Bucureşti. În 2006 a fost acceptată la National Film and Television School din UK, unde s-a pregătit într-un domeniu puţin cunoscut în România: post producție digitală. A editat scurt metraje de ficţiune şi filme documentare. De-a lungul carierei a fost producător audio-video la Ogilvy&Mother Advertising, apoi artist efecte vizuale la Multi Media Est. Alma Cazacu este membru fondator al Asociației Make a Point, în prezent directorul ei executiv.
Dragoș Ciulinaru este absolvent de studii masterale în cercetare socială în cadrul Universității Helsinki. Are o experiență de voluntariat de mai mult de trei ani și tot atât de experiență în domeniul resurselor umane. Dragoș s-a alăturat Make a Point în 2010. În perioada noiembrie 2010-decembrie 2011 a fost manager de proiect pentru ințiativa Mă numesc Cartier.
Fotofestiwal a avut prima ediţie în 2010, fiind unul dintre primele evenimente fotografice din Polonia. An de an a urmărit schimbările survenite în acest domeniu, încercând să le redea în programul său. Scopul principal al Festivalului este crearea unui spaţiu de prezentare a diverselor forme de fotografie, a unui forum de discuţii despre artă şi societate, dar şi căutarea unor metode alternative de a vorbi despre fotografie şi de a o expune. În fiecare an, la Festival sunt prezenţi aprox. 20 000 de vizitatori din întreaga lume. În afara expoziţiilor există numeroase evenimente conexe, menite să creeze o platformă a schimbului de experienţă între diferite grupe de receptori. Spectatorii, artiştii, curatorii şi profesorii se întâlnesc în cadrul atelierelor, cursurilor, prezentărilor de portofoliu, discuţiilor şi proiecţiilor. Toate evenimentele sunt organizate în spaţii postindustriale din Łódź – foste fabrici, hale, clădiri dezafectate, creând o atmosferă specială pentru fotografiile prezentate. Principalul organizator al Festivalului este Fundaţia pentru Educaţie Vizuală, fondatoare a Photo Festival Union (asociaţie care reuneşte festivalurile europene de fotografie), iar Fotofestiwal este membru al Festival of Light – organizaţia similară la nivel mondial.
Asociaţia Make a Point din Bucureşti desfăşoară o acţiune similară Fundaţiei pentru Educaţie Vizuală, încercând să aerisească centrul Bucureştiului şi să faciliteze manifestări culturale la periferia oraşului, în hale abandonate, în fabrici şi uzine. Organizează expoziţii, spectacole, proiecţii de film, workshopuri, rămânând un spaţiu dedicat expunerii de lucrări şi mesaje ale creatorilor contemporani.