Expoziția „Pe mare și pe uscat - înapoi la naturăˮ, a artistei plastice Mihaela Popescu Strohlen, la galeria ICR Lisabona

ICR Lisabona organizează, în colaborare cu Asociația Projeto Thales, expoziția de pictură „Pe mare și pe uscat - înapoi la naturăˮ, a artistei plastice Mihaela Popescu Strohlen, rezidentă în Portugalia, la galeria ICR Lisabona în perioada 24 iulie – 1 septembrie 2025.

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 24 iulie 2025, ora 18:30, la galeria ICR Lisabona (Rua do Barão, 10).

Expoziția „Pe mare și pe uscat - înapoi la natură” reunește marea și florile prin intermediul culorii și luminii, subliniind legătura profundă dintre aceste elemente aparent disparate. Printr-o serie de picturi în culori acrilice, artista Mihaela Popescu, rezidentă în Portugalia, surprinde frumusețea naturii, de la oceanul vast, ca simbol al elementului primordial, până la florile ce întruchipează renașterea continuă a naturii. Lucrările, inspirate în mare parte de peisajele din Algarve, redau atât bogăția cromatică a Atlanticului, cât și diversitatea florilor specifice acestei zone din sudul Portugaliei. Scoicile pictate primesc o nouă viață, devenind embleme ale misterului și frumuseții oceanului, aduse pe uscat prin arta subtilă a artistei.

Vor fi expuse, la galeria ICR Lisabona, lucrări în acuarelă și acrilic, inspirate de frumusețea naturală a regiunii Algavre: case vechi, scene marine și flori locale, toate reinterpretate cu sensibilitate și pasiune.

Mihaela Popescu Strohlen este născută în Bucuresti (23 oct.1958) și locuiește în Portugalia, în regiunea Algarve din 2019. Este absolventă a Facultății de Limbi și literaturi străine din cadrul Universității din București și este traducător autorizat de de limba engleză și franceză. Din anul 2004 a participat în cadrul MC Mobili la crearea de noi modele de mobilier precum și organizarea și decorarea standurilor de participare în cadrul Târgurilor internaționale de mobilă din Bucuresti, Milano și altele. Din 2014 până în 2019 a locuit în Franța și Monte Carlo unde a participat la diverse expoziții de pictură și arte decorative colective private și, în același timp, având diverse proiecte de decorațiuni interioare. În acesta perioadă, a organizat diverse evenimente culturale în cadrul comunității românesti din Nisa (printre care și Ziua Națională a României).