Colinde de Crăciun în interpretarea grupului Capella Coronensis

Colinde de Craciun in interpretarea grupului Capella Coronensis Colinde de Craciun in interpretarea grupului Capella Coronensis Colinde de Craciun in interpretarea grupului Capella Coronensis Colinde de Craciun in interpretarea grupului Capella Coronensis Colinde de Craciun in interpretarea grupului Capella Coronensis Colinde de Craciun in interpretarea grupului Capella Coronensis Colinde de Craciun in interpretarea grupului Capella Coronensis Colinde de Craciun in interpretarea grupului Capella Coronensis Colinde de Craciun in interpretarea grupului Capella Coronensis Colinde de Craciun in interpretarea grupului Capella Coronensis Colinde de Craciun in interpretarea grupului Capella Coronensis Colinde de Craciun in interpretarea grupului Capella Coronensis Colinde de Craciun in interpretarea grupului Capella Coronensis Colinde de Craciun in interpretarea grupului Capella Coronensis Colinde de Craciun in interpretarea grupului Capella Coronensis Colinde de Craciun in interpretarea grupului Capella Coronensis Colinde de Craciun in interpretarea grupului Capella Coronensis Colinde de Craciun in interpretarea grupului Capella Coronensis Colinde de Craciun in interpretarea grupului Capella Coronensis Colinde de Craciun in interpretarea grupului Capella Coronensis Colinde de Craciun in interpretarea grupului Capella Coronensis Colinde de Craciun in interpretarea grupului Capella Coronensis

Continuând tradiţia concertelor de Crăciun, iniţiate în decembrie 2006, Institutul Cultural Român de la Lisabona organizează duminică, 6 decembrie 2015, ora 16.00, un concert de colinde în interpretarea grupului Capella Coronensis, ce va avea loc la Biserica São Nicolau (Rua Vitória, Lisboa). Concertul este integrat în festivalul Natal em Lisboa / Crăciun la Lisabona, o inițiativă a Primăriei din capitala portugheză și EGEAC, regia municipalității lisaboneze responsabilă pentru organizarea de activităţi culturale în oraşul Lisabona.

Grupul Capella Coronensis (Steffen Markus Schlandt/ orgă, Cristina Radu/soprană, Ciprian Dancu/ clarinet, Roxana Curtgeafar/ vioară, Emin Curtgeafar/ oboi) concertează în distribuţii diferite, axate pe combinaţia între orgă, voce şi instrumente solistice. Repertoriul constă în lucrări din epoca barocă şi romantică, care se pretează pentru interpretări în spaţii religioase. Muzica europeană este prezentă în programele ansamblului, alături de lucrări din creaţii ale spaţiului cultural românesc. O atenţie sporită este acordată unui repertoriu mai puţin cunoscut - care este descoperit în arhive şi biblioteci din România.

Steffen Markus Schlandt a absolvit Academia de muzică "Gheorghe Dima" (prof. Ursula Philippi) din Cluj, România.  A fost bursier DAAD (Institutul German pentru Relaţii Externe şi Diakonisches Werk) la facultatea de muzică din Trossingen (prof. Christoph Bossert), apoi la Würzburg. A participat la restaurarea mai multor orgi din patrimoniul transilvan (Braşov, Rupea, Bod, Hamba etc.). A concertat în Germania, Franţa, Elveţia, Suedia, Italia, Croaţia, Israel, Ungaria şi România. Din 2004 este dirijorul corului "Bach" şi organist al Bisericii Evanghelice C.A. din Braşov (Biserica Neagră). În prezent este profesor asociat la Facultatea de Muzică din Braşov şi coordonatorul grupului Capella Coronensis.

Cristina Radu - soprană, a absolvit Universitatea Naţională de Muzică, Bucureşti, la clasa de canto. În prezent este solistă a Operei din Braşov.

Ciprian Dancu - clarinet, a absolvit Facultatea de Muzică din Braşov, fiind în prezent membru al Filarmonicii din Sibiu.

Roxana Curtgeafar - vioară, a absolvit Facultatea de Muzică din Braşov şi Hochschule für Musik Würzburg. În prezent este membră a Filarmonicii din Braşov.

Emin Curtgeafar - oboi, a absolvit Facultatea de Muzică din Braşov şi Hochschule für Musik - Würzburg. În prezent este membră a Filarmonicii din Braşov.

 

Programul concertului de Crăciun prezentat de Sfântul Nicolae va fi următorul:

1. George Enescu - Rugăciune de dimineaţă

2. Sigismund Toduță - Colinde româneşti

3. J.S. Bach - Quia respexit din Magnificat/ Cântec de laudă pentru Fecioara Maria

4. J.S. Bach - Inima mea credincioasă

5. Heinrich Kaminski - Maria a intrat într-o pădure de spini

6. Arthur Kapp - Andante religioso

7. Max Reger -  Cântecul de leagăn al Mariei

8. Tiberiu Brediceanu - Domnul Sfânt

9. Nicolae Bretan - Tatăl Nostru

10. Variaţiuni pe tema  In dulci jubilo de J.S. Bach