Secvențe

<i>Secvente<i> <i>Secvente<i> <i>Secvente<i> <i>Secvente<i>

SECVENȚE / SEQUENCES

România • 1982• Color • 98’

Film este compus din trei episoade independente – "Telefonul", "Prospecție" și "Patru palme" – și are ca liant echipa de filmare, implicit atmosfera și problemele specifice realizării unui film.

Pe platou și în afara lui, viața membrilor echipei de filmare se confruntă cu cea a personajelor, apărând uneori similitudini, alteori discrepanțe. Singurătatea tânărului din primul episod se regăsește în singurătatea regizorului. Drama conjugală a directorului de restaurant, din cel de-al doilea episod, stârnește în rândul echipei o compasiune amuzată și evident condescendentă. Iar, în final, înfruntarea dintre doi figuranți foști adversari capătă o neașteptată încărcătură tragică.

Ni se întâmplă să ne oprim la aparențe, ocolind adevărul realității și adevărul creației, care ele însele sunt atât de relative. E ceea ce am încercat să spun în Secvențe. (Alexandru Tatos).

Secvenţe mi se pare, cu toate asperităţile care îi ştirbesc rotunjimea, filmul cel mai puţin datat, cel mai onest, cel mai indiferent în raport cu contextul în care a fost făcut. Pe scurt, filmul unui autor despre el însuşi.(Răzvan Rădulescu, Dilema veche, 3-9 iulie 2008)

Tatos llama nuestra atención sobre las técnicas del director, rodando desde las áreas oscuras a las iluminadas e incorporando el zumbido de los sonidos fuera de la pantalla, sin dejarnos nunca olvidar el artificio que supone una película. De vez en cuando, los extras interrumpen la interpretación de su papel para probar y criticar la comida en sus platos. La irrealidad actual se vuelve más real que la realidad pasada.(Walter Goodman, New York Times)

FIȘA ARTISTICĂ:

Regie: Alexandru Tatos

Scenariu: Alexandru Tatos

Imagine: Florin Mihăilescu

Protagoniști: Ion Vîlcu, Geo Barton, Mircea Diaconu, Luminița Gheorghiu

Montaj: Iulia Vincenz