UPDATE
Perioada de înscriere pentru cursurile de limba română online se prelungește până la data de 28 mai 2021, inclusiv.
Orarul cursurilor de limba română
A. Cursuri extensive, dimineața (9.30 – 11.30) – modul de 40 de ore
7 iunie– 11 august, luni și miercuri, între orele 09.30 – 11.30, nivel începător A1 și nivel preintermediar A2.
8 iunie – 12 august, marți și joi, între orele 09.30 – 11.30, nivel intermediar B1-B2.
B. Cursuri extensive seara (18.30 – 20.30) – modul de 40 de ore
7 iunie – 11 august, luni și miercuri, între orele 18.30 – 20.30, nivel începător A1 și nivel preintermediar.
8 iunie – 12 august, marți și joi, între orele 18.30 – 20.30, nivel intermediar B1-B2.
***
Profesori:
Enida Cincora (n. 1990) a absolvit Facultatea de Litere (specializarea Limba și literatura română – Limba și literatura franceză) a Universității din București în 2012. Între 2012–2014 a urmat cursurile masteratului Studii avansate în lingvistică – structura și funcționarea limbii române. Din 2019 este doctor în Filologie. Din 2015 este asistent universitar la Facultatea de Litere a Universității din București, unde predă cursuri practice de limba română ca limbă străină studenților înmatriculați în Anul Pregătitor. Din 2018 este profesor de limba română pentru studenți străini în cadrul Cursurilor de vară de limba română, de cultură și civilizație românească ale Universității din București. A publicat articole de sintaxă a limbii române vechi și recenzii.
Ioana Negrau (n. 1972) a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, specializarea Limba şi Literatura Engleza şi Limba şi Literatura Romana. Pentru Lucrarea de Licenţã a ales „Studiul Mãştilor în piesele lui William Shakepeare”. A urmat cursurile de Master in Lingvistica Aplicatã la Facultatea de limbi Straine din Universitatea Bucureşti susţinând lucrarea de masterat «Predarea limbilor strãine la copii». În timpul facultãţii a lucrat ca profesor de englezã la Grădiniţa Nicolae Iorga, între anii 1995- 1999 a fost profesor de engleză la ASE la catedra de limba engleză şi comunicare de afaceri precum şi la Centrul de Limbi străine «Prosper Ase» unde a predat atât limba română pentru străini cât şi engleza. A predat cursuri de conversaţie engleză la Universitatea Bucureşti între 1995 – 1999. A susţinut cursuri de română ca limbă străină la organizaţia guvernamentalã americană « Peace Corps » între anii 1997 - 2005, unde a ocupat şi funcţia de Director de Instruire pentru voluntarii americani. A predat româna la organizaţia japoneză JICA –JOCV între anii 2000-2002, precum şi la multe firme multinaţionale din Bucureşti: Deloitte, Hilti, Max Boegl, Colgate Palmolive, Viticola Corcova, OMV Petrom, Saaten Union Romania, Ecovis Romania, Mivan Kier, Unilever Romania, S&T Romania, Allianz Tiriac Asigurãri de Viaţă, Luxoft Romania, Fokker Inginerie şi Aerospaţiale. Susţine cursurile de limba română din luna mai 2018 la Institutul Cultural Francez din Bucureşti. A avut colaborări pentru predarea limbii române cu Ambasada Austriei, Ambasada Poloniei, Ambasada SUA, Ambasada Franţei, Ambasada Germaniei, Ambasada Qatarului, Ambasada Canadei, Camera de Comerţ a Austriei şi Camera de Comerţ a Coreei de Sud.
Marinela Bota (n. 1984) este doctorandă la Școala Doctorală Litere, Universitatea din București, cu o temă de cercetare despre variația pragmatică a marcatorilor discursivi în varietățile regionale ale limbii române. Este absolventă a programului de masterat „Studii avansate în lingvistică”, Facultatea de Litere, Universitatea din București și absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București, specializarea spaniolă - română. Este asistent de cercetare la Institutul de Lingvistică "Iorgu Iordan - Al. Rosetti" al Academiei Române și predă limba română ca limbă străină la Centrul de Studii Românești din cadrul Facultății de Litere, Universitatea din București. Din 2020 este profesor colaborator în cadrul programului de cursuri de limba română organizat de Institutul Cultural Român.