SĂRBĂTOAREA MĂRŢIŞORULUI LA BERLIN

Muzică
Loc: Ambasada României, Dorotheenstrasse 62 - 66, 10117 Berlin
Ora: 18:30

ICR Berlin, împreună cu Ambasada României la Berlin, vă invită la un eveniment dedicat Mărţişorului. Sărbătoarea Mărţişorului va fi serbată pe 6 martie printr-o manifestare ce reuneşte muzica şi tradiţiile româneşti. Seara se va deschide cu o scurtă prelegere susţinută de artista Tatiana Burghenn-Arsénie, care va prezenta semnificaţia Mărţişorului şi obiceiurile legate de această tradiţie. Prelegerea va fi urmată de un concert de muzică susţinut de Paula Ţurcaş (vocal), Mihai Victor Iliescu (chitară) şi Oli Bott (vibrafon). Repertoriul interpretat cuprinde aranjamente din folclorul muzical românesc şi compoziţii proprii care îmbină influenţe de Romanian Soul şi folk.
Urmând tradiţia acestui obicei, în cadrul evenimentului se vor dărui participantelor mărţişoare realizate manual de artista Tatiana Burghenn-Arsénie, ca simbol al venirii primăverii.

Paula Ţurcaş (soprană) a studiat la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi la Hochschule für Musik und Theater din Zürich. Ulterior a absolvit cursul postuniversitar de muzică contemporană la Conservatorio della Svizzera Italiana din Lugano, la clasa Luisei Castellani. A fost membru al Schweizer Opernstudio Biel şi al Opernhaus Biel-Solothurn. În cadrul Academiei Internaţionale Händel din Karlsruhe şi-a consolidat stilul interpretativ în muzică veche. În ultimii ani a cântat alături de importante ansambluri de muzică barocă pe scena unor renumite săli de concerte şi festivaluri, precum Händel Festspielle Halle, Bayreuth Barock, Filarmonica din Varşovia, Opernhaus Passau etc. În anul 2006 a câştigat Premiul Fundaţiei Elsy Meyer din Zürich.
Mihai Victor Iliescu a studiat chitara de mic, dar a urmat Facultatea de Drept la Bucureşti şi la Londra. S-a mutat la Berlin, unde a studiat chitara cu profesorul Rainer Feldmann şi jazz cu Alexej Wagner. În prezent este muzician şi profesor de chitară la Berlin. În anul 2011 Mihai Victor Iliescu a înfiinţat formaţia ZmeiTrei.

Tatiana Burghenn–Arsénie s-a născut la Bucureşti. A studiat tehnica picturii bizantine în cadrul atelierului de pictură bisericească de la mănăstirea Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord. A expus în cadrul unor expoziţii personale şi de grup la Berlin, Potsdam, Erfurt, iar o parte din lucrările sale se află în colecţii particulare din Berlin, Bucureşti, Erfurt şi Sollingen. Tatiana Burghenn – Arsénie a realizat ilustraţii în diverse reviste nu numai din Germania (Berlin), dar şi din Canada (Alberta) şi SUA (Philadelphia).