ROMÂN(I)A PE SCURT – Cursuri online de limba română pentru străini

În contextul pandemiei de Covid-19, ținând cont de măsurile și hotărârile luate la nivel național, pe teritoriul României, Institutul Cultural Român organizează cursurile de limba română ca limbă străină online, folosind platformele Zoom și Google Meet.

Dacă doriţi să învăţaţi limba română pentru afacerea / slujba dumneavoastră sau din plăcere, cursurile de limba română oferite de Institutul Cultural Român sunt cea mai bună alegere! Noi vă oferim oportunitatea de a descoperi, pas cu pas, misterele uneia dintre limbile roman(t)ice.

Pentru anul 2021, Institutul Cultural Român vă oferă cursuri extensive (atât dimineața, cât și seara).

Sunt disponibile cursuri pentru toate nivelurile (începător, intermediar și avansat), conform reglementărilor și principiilor emise de Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi: învățare, predare, evaluare.

Pentru a evalua nivelul de cunoaștere a limbii române, candidații înscriși vor da un test de nivel, via e-mail, detaliile stabilindu-se ulterior înscrierii. Conform rezultatelor evaluării, grupele de studiu vor fi împărțite pe niveluri: preintermediar (A2), intermediar (B1, B2) și avansat (C1, C2).

Important! Participanții care nu sunt familiarizați cu limba română (nivelul A1) nu vor da testul de nivel.

Testul de nivel este gratuit.

Durata unui modul: 40 de ore de studiu

Grupele au între 6 și 12 cursanți și, pentru a se putea forma o grupă pentru fiecare nivel, numărul minim este de 6 participanți înscriși.

Cursul propriu-zis durează două ore și are loc de două ori pe săptămână.

Orarul cursurilor de limba română

A. Cursuri extensive, dimineața (9.30 – 11.30) – modul de 40 de ore

27 septembrie – 1 decembrie, luni și miercuri, între orele 09.30 – 11.30, nivel începător A1 și nivel preintermediar A2.

28 septembrie – 2 decembrie, marți și joi, între orele 09.30 – 11.30, nivel intermediar B1-B2.

B. Cursuri extensive seara (18.30 – 20.30) – modul de 40 de ore

27 septembrie – 1 decembrie, luni și miercuri, între orele 18.30 – 20.30, nivel începător A1 și nivel preintermediar A2.

28 septembrie – 2 decembrie, marți și joi, între orele 18.30 – 20.30, nivel intermediar B1-B2.

Data limită de înscriere: 17 septembrie. Testarea de nivel va avea loc în data de 20 septembrie, ora 12.00, via e-mail.

Desfăşurarea cursurilor: ONLINE (folosind platformele Zoom și Google Meet)

Formularul de înscriere poate fi trimis la una dintre următoarele adrese de e-mail: limbaromana@icr.ro, oana.dragnea@icr.ro, dana.bleoca@icr.ro

Formularul de înscriere este disponibil aici.

Costuri: Taxa de înscriere pentru un modul de 40 de ore de curs este de 150 de euro sau 750 de RON.

În acest preț sunt incluse testul de nivel și materialul folosit pentru fiecare nivel.

Condiţii de achitare a taxei de participare:

! Taxa de participare trebuie achitată integral înainte de începerea cursului. Numele participantului şi „Institutul Cultural Român” trebuie să fie menţionate în toate actele de transfer bancar. Comisionul bancar perceput pentru efectuarea transferului taxei de participare va fi plătit de către participant.

Achitarea taxei de participare se poate face:

a) în euro, în contul bancar RO63RNCB0072049713640004,deschis la Banca Comercială Română SA, Calea Victoriei 155, Sector 1, Bucureşti, COD SWIFT: RNCB RO BU

b) în lei, în contul bancar RO47RNCB0072049713640001,deschis la Banca Comericală Română, Calea Victoriei nr.55, sector 1, București

Datele instituţiei: Institutul Cultural Român, cod fiscal (CIF) 15726657, adresa:

Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, cod poștal 011824 București

Condiţii de retragere de la curs:

Dacă anunţaţi echipa ICR, în scris, înainte de începerea cursului, veţi primi suma plătită, minus un procent de 10% din taxa achitată ;

• Dacă anunţaţi echipa ICR, în scris, în prima săptămână de la începerea cursului, veţi primi suma plătită, minus 25 % din taxa achitată ;

• După această perioadă nu se mai restituie nimic din taxa achitată.


Institutul Cultural Român nu îşi asumă responsabilitatea pentru obţinerea vizelor în cazul cetăţenilor care nu provin din spaţiul Uniunii Europene. Mai mult decât atât, Institutul nu are obligația de a oferi cazare la București participanților străini care nu au reședința în România, în timpul șederii lor la cursuri, această sarcină intrând în grija personală a solicitanților.

Pentru informații suplimentare ne puteţi contactat la numărul de telefon (004) 031 7100 672 sau ne puteţi scrie pe adresele de e-mail: limbaromana@icr.ro, oana.dragnea@icr.ro, dana.bleoca@icr.ro

Profesori:

Enida Cincora (n. 1990) a absolvit Facultatea de Litere (specializarea Limba și literatura română – Limba și literatura franceză) a Universității din București în 2012. Între 2012–2014 a urmat cursurile masteratului Studii avansate în lingvistică – structura și funcționarea limbii române. Din 2019 este doctor în Filologie. Din 2015 este asistent universitar la Facultatea de Litere a Universității din București, unde predă cursuri practice de limba română ca limbă străină studenților înmatriculați în Anul Pregătitor. Din 2018 este profesor de limba română pentru studenți străini în cadrul Cursurilor de vară de limba română, de cultură și civilizație românească ale Universității din București. A publicat articole de sintaxă a limbii române vechi și recenzii.

Ioana Negrau (n. 1972) a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, specializarea Limba şi Literatura Engleza şi Limba şi Literatura Romana. Pentru Lucrarea de Licenţã a ales “Studiul Mãştilor în piesele lui William Shakepeare”. A urmat cursurile de Master in Lingvistica Aplicatã la Facultatea de limbi Straine din Universitatea Bucureşti susţinând lucrarea de masterat « Predarea limbilor strãine la copii ». În timpul facultãţii a lucrat ca profesor de englezã la Grãdiniţa Nicolae Iorga, între anii 1995- 1999 a fost profesor de englezã la ASE la catedra de limba englezã şi comunicare de afaceri precum şi la Centrul de Limbi strãine « Prosper Ase » unde a predat atât limba românã pentru strãini cât şi engleza. A predat cursuri de conversaţie englezã la Universitatea Bucureşti între 1995 – 1999. A susţinut cursuri de românã ca limbã strãinã la organizaţia guvernamentalã americanã « Peace Corps » între anii 1997 - 2005, unde a ocupat şi funcţia de Director de Instruire pentru voluntarii americani. A predat româna la organizaţia japonezã JICA –JOCV între anii 2000-2002, precum şi la multe firme multinaţionale din Bucureşti: Deloitte, Hilti, Max Boegl, Colgate Palmolive, Viticola Corcova, OMV Petrom, Saaten Union Romania, Ecovis Romania, Mivan Kier, Unilever Romania, S&T Romania, Allianz Tiriac Asigurãri de Viaţã, Luxoft Romania, Fokker Inginerie şi Aerospaţiale. Susţine cursurile de limba românã din luna mai 2018 la Institutul Cultural Francez din Bucureşti. A avut colaborãri pentru predarea limbii române cu Ambasada Austriei, Ambasada Poloniei, Ambasada SUA, Ambasada Franţei, Ambasada Germaniei, Ambasada Qatarului, Ambasada Canadei, Camera de Comerţ a Austriei şi Camera de Comerţ a Coreei de Sud.

Marinela Bota (n. 1984) este doctorandă la Școala Doctorală Litere, Universitatea din București, cu o temă de cercetare despre variația pragmatică a marcatorilor discursivi în varietățile regionale ale limbii române. Este absolventă a programului de masterat „Studii avansate în lingvistică”, Facultatea de Litere, Universitatea din București și absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București, specializarea spaniolă - română. Este asistent de cercetare la Institutul de Lingvistică "Iorgu Iordan - Al. Rosetti" al Academiei Române și predă limba română ca limbă străină la Centrul de Studii Românești din cadrul Facultății de Litere, Universitatea din București. Din 2020 este profesor colaborator în cadrul programului de cursuri de limba română organizat de Institutul Cultural Român.


FORMULAR DE ÎNSCRIERE / APPLICATION FORM