În capitala Poloniei, Oana Cătălina Chiţu a venit în calitate de invitat special, pentru a cânta la concertul de gală din finalul celei de-a douăsprezecea ediţii a Festivalului "Noua tradiţie". Acompaniată de un ansamblu spectaculos, format din muzicieni proveniţi din Serbia, Moldova, Rusia, Germania şi Peru, artista de origine română a interpretat un amestec de vechi melodii româneşti, tangouri bucureştene de la începutul secolului şi cântece din repertoriul Mariei Tănase, care a sedus deja sălile de concert din mai multe ţări europene. Melodii precum "Zaraza", "Pe boltă când apare luna", "Mână birjar", "Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara", "Mărie şi Mărioară", "Bun îi vinul ghiurghiuliu" sau tulburătoarea "Cine iubeşte şi lasă", puse excepţional în valoare de calitatea vocii Oanei Chiţu şi de dramatismul interpretării, ca şi solo-urile de acordeon ori de vioară, de asemenea foarte prizate de public, au făcut ca seara să se termine în triumf, cu aplauze dezlănţuite şi bisuri îndelungi.
A doua zi, concertul a fost reluat, cu acelaşi succes, la Poznań, la "Estrada Poznańska". Ambele evenimente au fost organizate de Radioul Polonez şi Institutului Cultural Român de la Varşovia, în paralel cu Festivalul Culturii Române de la Cracovia derulat de ICR-Varşovia.
Oana Cătălina Chiţu este una dintre vedetele în puternică ascensiune ale scenei germane, deocamdată puţin cunoscută în România. Începuturile carierei sale se leagă de colaborarea cu Institutul Cultural Român, în cadrul Programului Cantemir, şi ICR Berlin, din care a rezultat concertul-spectacol "Bucharest Tango" (2007). Ulterior, albumul omonim a fost lansat de către casa de discuri "Asphalt Tango", aceeaşi care a adus faima internaţională unor cântăreţi sau ansambluri precum Fanfara Ciocârlia, sârbii de la Kal, ruşii de la ErsatzMusika, bulgarul Jony Iliev ş.a.m.d.