Stagiunea de concerte 2009/2010 Societatea Enescu @ ICR Londra

         

Stagiunea Societatii Enescu 2009/2010 continua cu un recital sustinut de castigatorii Concursului International George Enescu, editia 2009: Amir Tebenikhin (pian) si Jaroslaw Nadrzycki (vioara).

Program: R. Schumann: Sonata Numarul 3 in F Minor op.14 G. Enescu: Suita op.10 --- pauza --- C. Debussy: Sonata pentru vioara si pian G. Enescu: Sonata 3 in Romanian Folk, Character, op 25 F. Waxman: "Carmen" Fantasy

Amir Tebenikhin (pian) Amir Tebenikhin s-a nascut la Moscova in anul 1977 si a primit primele lectii de pian de la tatal sau Vladimir Tebenikhin, renumitul pianist de origine rusa. Amir Tebenikhin a studiat la Conservatorul Tchaikovsky din Moscova sub indrumarea profesorului Mikhail Voskressensky, iar incepand cu anul 2004 studiaza la scoala de muzica din Hanovra alaturi de Karl-Heinz Kämmerling.Tebenikhin si-a facut debutul la Carnegie Hall (New York), Wigmore Hall (Londra), si Salle-Pleyel and Salle-Cortot (Paris), concertand la festivaluri de muzica alaturi de orchestre precum Orchestra Simfonica Gulbenkian, Orchestra Nationala Belgiana, Orchestra Regala pentru muzica de camera a Valoniei, Orchestra Simfonica Nationala Scotiana si multe altele. Tebenikhin a castigat numeroase premii printre care: premiul intai la cea de a treisprezecea competitie de muzica Vianna da Motta din Portugalia (1999), premiul intai la Concursul International de Pian Recontre (Mee-sur-Seine, Franta, 2001), premiul special la Concursul International de Pian din Geneva, laureat al premiului Reginei Elisabeta ( Bruxelle, 2003), premiul al treilea la Concursul International Scotian de Pian ( Glasgow, 2004), premiul al doilea si premiul special pentru cea mai buna interpretare a unui concert de pian acompaniat de orchestra la Concursul International de Pian C.Bechstein ( Essen, Germania). Premiile continua pentru Amir Tebenikhin la concursuri precum ZF (Friedrichshafen, Germania 2006) si Anton Rubinstein ( Dresden, Germania 2007)

Jaroslaw Nadrzycki (vioara) Jaroslw Nadrzycki s-a nascut in Zagan, Polonia avand debutul la varsta de 12 ani cu Orchestra conservatorului din Moscova in sala de spectacol Tchaikovsky. Incepand cu anul 2007 studiaza la Academia Regala de Muzica sub indrumarea profesorului Igor Petrushevski. Nadrzycki a primit numeroase premii la competii internationale de muzica, printre care: premiul intai la Concursul International de Vioara Jasha Heifetz, Vilnius (2001), Concursul Max Rostal in Berlin (2002) si premiul intai la concursul solo Haverhill Sinfonia. La acestea se adauga multe alte distinctii obtinute la Concursul International de Vioara, Tibor Varga, (Sion, Elvetia, 2004 si 2006). Concursul International de Vioara H. Wieniawski ( Poznan, Polonia, 2006), Competitia de vioara Ruggiero Ricci ( Austria, 2007) si Concursul International de Vioara Benjamin Britten, (Londra 2008). Concertele sale au fost transmise de televiziuni precum Mezzo TV, TVR, televiziunea nationala poloneza si altele. Jaroslaw a concertat alaturi de orchestre renumite precum: Filarmonica Regala de Muzica (Londra), Orchestra Simfonica din Zurich, Filarmonica din Hamburg, Orchestra Simfonica Slovaca, Orchestra Simfonica de Camera "Amadeus", Polonia, Filarmonica Nationala, Lituania si Filarmonica Transolvania. Jaroslaw Nadrzycki canta la o vioara Joseph Guarneri, imprumutata prin amabilitate Academiei Regale de Muzica, Londra.

Tadashi Imai (pian-acompaniament) Tadashi Imai a inceputul studiul la pian la varsta de 11 ani in Japonia. A concertat la cele mai importante scoli de muzica la nivel national obtinand premiul Asociatiei Profesorilor de Pian si premiul doi la cea de a doisprezecea Competitie Internationala de Pian Takahiro Sonoda. Tadashi a obtinut bursa Academiei Regale de Muzica din Londra, in prezent concertand pentru cursul de muzica Tunnel Trust, la Festivalul pentru camera de muzica pentru tinerii muzicieni (Halifax) si la Festivalul Messiaen. Tadashi Imai a sustinut numeroase concerti printre care Concertul Stravinsky pentru pian alaturi de Orchestra Academiei Regale de Muzica, Primul Concert al lui Tchaikovsky, alaturi de Orchestra Simfonica Fort Worth, Primul Concert al lui Chopin alaturi de Orchestra din Osaka, Concertul nr. 3 al lui Rachmaninoff alaturi de Orchestra Simfonica Feuerwerk din Tokyo). Tadashi a acompaniat Orchestra Concursului International de Vioara Menuhin (2008), Festivalulul Bartok (Szombathely, Ungaria), si Festivalul Lake District ( Marea Britanie).

Societatea Enescu a fost infiintata de catre Institutul Cultural Roman Londra in 2007 si este sub patronajul regal al ASR Principesa Margareta a Romaniei.

Stagiunea de concerte a Societatii Enescu se desfasoara in perioada octombrie-iulie, iar concertele au loc in prima zi de joi a fiecarei luni. Sala de concerte a Institutului este gazda unor muzicieni remarcabili, care interpreteaza lucrari de George Enescu alaturi de un repertoriu universal.

Din septembrie 2009 Institutul Cultural Roman acorda Bursa Societatii Enescu unui student de la Royal Academy of Music.

Cand: Joi, 5 Noiembrie 2009, 7-9 pm;

Unde: Institutul Cultural Roman, Londra

Intrarea este libera, dar numarul locurilor este limitat. E util ca rezervarile sa fie facute din timp.

Pentru rezervarea locurilor, va rugam contactati-ne la T: 0207 752 0134, E: office@icr-london.co.uk

Dupa inceperea concertului, accesul in sala va fi permis doar in pauza.