- 7 November 2013 - 8 November 2013
- Etichete Dans
Festivalul prezintă un caracter inedit, inovator şi interactiv, fiind o premieră absolută în planul valorificării patrimoniului imaterial din România. În timpul organizării festivalului va fi prezentată şi o expoziţie fotodocumentară multimedia despre evoluţia dansului de societate ROMANA, zece demonstraţii cu grupurile de dansatori, urmate de ateliere în care spectatorii pot învăţa primele măsuri ale dansurilor prezentate sub îndrumarea instructorilor, scurte conferinţe de specialitate, secvenţe muzicale susţinute de formaţia de muzică veche Codex şi demonstraţii profesioniste asigurate de Ansamblul Passeggio, corespunzătoare tematicii festivalului.
Cursurile de dans istoric adresate amatorilor au început în 23 septembrie şi se desfăşoară până în 6 noiembrie, la Muzeul Casa Mureşenilor, unde sunt predate următoarele dansuri: Pavana, Gagliarda, Allemanda, Sarabanda, Gavota, Giga, Menuet, Cadril, Cotillon, Polka. 50 de tineri din Braşov, dar şi din judeţul Covasna s-au încsris la cursuri, a mai spus directorul muzeului.
Muzeul Casa Mureşenilor îşi va consolida statutul de lider naţional în promovarea dansurilor istorice, proces început odată cu programul de revitalizare a dansului de societate ROMANA, dans creat în anul 1850 la Braşov de Iacob Mureşianu.
http://www.ifestival.ro/primul-festival-de-dans-istoric-din-romania-va-avea-loc-la-brasov/