Proiect digital realizat sub forma unui scurt film experiemental de dans contemporan filmat pe plaja Corbu, #Imaginarium prezintă publicului ceh natura și biodiversitatea Mării Negre într-un mod inedit.
Filmul, un poem coregrafic-vizual cu tentă ludică, își are punctul de plecare în bucuria estivală a românilor, subliniind fuziunea omului cu plaja și apa Mării Negre.
Pornind de la „Dans_Imaginarium”, un proiect realizat în 2019 pe plaja 2 Mai, coregraful Cosmin Manolescu a propus realizarea unui alt proiect digital sub forma unui scurt film experiemental de dans contemporan, filmat de data aceasta pe plaja Corbu. Filmările au avut loc în timpul „Retreat Dans-Wanderer”, desfășurat în perioada 15-23 august pe plaja Corbu. Filmul a fost editat și finalizat la finalul lunii august 2020, iar la începutul lunii septembrie este difuzat pe rețelele de socializare ale reprezentanței ICR la Praga.
În cadrul filmului apar o serie personaje imaginare – „colorații” (persoane îmbracate în costume japoneze Zentai), care iau cu asalt și pun plaja Corbu în mișcare. Coregrafia și direcția artistică a filmului a fost asigurată de Cosmin Manolescu, imaginea vizuală, de artistul vizual Orsolya Balint, iar muzica îi aparține artistei Lala Misosniky. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Praga.
Filmul #Imaginarium, realizat împreună cu Orsolya Balint, Lala Misosniky, Alina Bulina, Ami Amzamun, Cristi Graunte, Antali Mola Cristina Ispas, Andreia Bruckner, Hildegard Ignătescu, Madalina Andreea Gheorghe, face parte din programul „4 Corpuri - Colectiv pentru Dans.”
Cosmin Manolescu (cosmin@danswanderer.ro) este coregraf, performer, curator și expert cultural, director artistic al companiei Paradis Serial/Fundației Gabriela Tudor. Crede profund că dansul contemporan este o formă de artă care poate schimba în mod pozitiv viața oamenilor, indiferent de vârstă, sex sau identitate. Din 1997, a jucat un rol important în dezvoltarea dansului contemporan în România și în crearea Centrului Național de Dans București (2004). Debutează în calitate de coregraf în 1994 în cadrul Grupului Marginalii. Spectacolele și proiectele sale sale au fost prezentate cu succes la București, New York, Paris, Lyon, Roma, Dublin, Porto, Amsterdam, Beirut, Riga, Seattle ș.a. În perioada 2012 – 2015 a fost director artistic al spațiului-laborator ZonaD – Paradis Serial unde a realizat diferite ateliere, rezidențe și proiecte pentru publicul larg. În 2014 Centrul Național al Dansului i-a acordat un premiu de excelență pentru dezvoltarea dansului contemporan, iar în decembrie 2015, Fundația Alexandrion i-a oferit premiul secțiunii dans pentru spectacolul "Zmeul". În ianuarie 2017 a primit premiul pentru Rezistență în cultură pentru cei 20 de ani de activitate cu Fundația Gabriela Tudor, oferit de Administrația Fondului Cultural Național.
Din 2016 începe să-și dezvolte propria metodă de lucru - corpul emoțional, o abordare holistică a corpului care include atingere, exerciții de yoga, mișcări senzoriale subtile pe care le învață în prezent în întreaga lume și le folosește în spectacolele sale. În prezent este interesat de proiecte experimentale care leagă corpul cu orașul, peisajul și natura. În 2017 a lansat proiectul copac Dans-Wanderer care vorbește despre filozofia călătoriilor experiențiale și descoperirea necunoscutului. Din 2018 organizează anual un retreat de dans contemporan la plaja Corbu iar în 2019 creează spectacol Simple Plăceri sub forma unei drumeții performative la Cascada Urlătoarea. Este inițiator și membru co-fondator al colectivului AREAL | spatiu pentru dezvoltare coregrafică.
Lala Misosniky (lalamisos@yahoo.com) este actrita, performer şi sound-artistA absolvit artele spectacolului în cadrul UNATC, , în anul 2008. A colaborat cu echipe din scena artei independente precum Tanga Project, Rahova Non-Stop. În 2009 a fondat un spaţiu Project House, în spaţiul privat, pe strada Armoniei, nr.18 şi a performat în spectacolul "Piscina fără apă" de Mark Ravenhill, în regia Mirunei Dinu. In 2016 a lansat o serie de performance-uri 1 to 1, pornind de la istoria casei Project House Armoniei. "Trăiesc în vremurile tuturor" şi "Classified", cele două episoade au fost prezentate în Bucureşti (Cav şi Galeria Posibilă), Barcelona (Centrul cultural SAC) şi la "00Bienal de la Habana", prima bienală de artă independentă din Havana (2018). Tot în 2018 a co-fondat grupul CEARCăNE alături de Ana-Maria Irimia şi Alina Uşurelu. In acest cadru a început să lucreze la o serie de jam-session-uri, soundscape şi cercetări artistice de tip experiment in mediile: sonor, al construcţiei de text, vizual şi al mişcării. . În 2020 colaborează cu coregraful Cosmin Manolescu pentru spectacolul #partyallinclusive, unde crează universul sonor pentru 2 fragmente de spectacol si la filmul the My Body is past, present and futurerealizat pentru ICR Bruxelles - https://vimeo.com/423240708.
Orsolya Balint (orsolya.balint.artist@gmail.com)este artist vizual, fotograf și videograf din Brașov. A studiat la Universitatea de Artă și Design, Cluj-Napoca - obținând masterul în fotografie. A urmat o bursă la Academia de Arte Plastice din Poznan (Polonia), la departamentul multimedia.Este fondatorul Asociației Culturale Boemiene - cea mai mare realizare a fost organizarea Festivalului de Cultură Urbană „Piața Boemiei” din Brașov, în perioada 2013-2015. A susținut mai multe evenimente educaționale și caritabile și a fost invitată ca membru al juriului la câteva concursuri de fotografie.Activitățile desfășurate în ultimii ani se caracterizează printr-o percepție progresivă cu privire la viață și artă. Temele pe care le cercetează sunt realitățile subiective și noțiunile de timp, mișcare și corpul uman - ceea ce îi oferă un teren vast pentru a face anchete și pentru a căuta răspunsuri posibile. actori și muzicieni. Din 2019 colaborează și documentează proiectele coregrafice realizate de coregraful Cosmin Manolescu.