Casa Istoriei Europene organizează panelul de dezbateri MÂNCAREA - O ISTORIE A ÎNTÂLNIRILOR ȘI A SCHIMBURILOR EUROPENE, în data de 8 mai, începând de la ora 18:00.
În ce măsură obiceiurile noastre gastronomice pot fi considerate parte a patrimoniului european? Cum
pot ilustra istoria gătitului și a mâncării în Europa contactele fertile și de impact care există între diferite regiuni, națiuni și continente?
Pot supraviețui tradițiile gastronomice locale în contextul unei uniformizări culinare în creștere? Participați la eveniment pentru a discuta acest subiect actual cu
specialiștii în istoria mâncării și antropologii invitați cu ocazia primei
expoziții temporare, Interacțiuni, a Casei Istoriei Europene.
După dezbatere, veți avea ocazia să vizitați expoziția, în cadrul căreia întâlnirile și schimburile culinare vor fi prezentate
într-o manieră plină de viață și pe înțelesul tuturor și pot fi gustate preparate iar unele bucate de mâncare
pregătite de bucătarul restaurantului.
Invitați:
Prof. dr. Peter Scholliers, FOST (Studii privind Alimentația Socială și Culturală), Vrije Universiteit Brussel
Prof. dr. Vintilă Mihăilescu, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, București
Dr. Albena Shkodrova, FOST (Studii privind Alimentația Socială și Culturală), Vrije Universiteit Brussel
Dr. Loïc Bienassis, Institutul European de Istorie și Cultură Gastronomică, Université de Tours
Moderator: Christine Dupont, Casa Istoriei Europene
Pentru a vă înregistra pentru acest eveniment, vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa: istoria-learning@ep.europa.eu
Data: 8 mai 2018 (18:00 - 21:30)
Tipul evenimentului: dezbateri
Public: elevi, studenți și adulți
Limba evenimentului: neerlandeză, engleză, franceză