FOOD - A HISTORY OF EUROPEAN ENCOUNTERS AND EXCHANGES - PANEL DEBATE

Casa Istoriei Europene organizează panelul de dezbateri MÂNCAREA - O ISTORIE A ÎNTÂLNIRILOR ȘI A SCHIMBURILOR EUROPENE, în data de 8 mai, începând de la ora 18:00.


În ce măsură obiceiurile noastre gastronomice pot fi considerate parte a patrimoniului european? Cum pot ilustra istoria gătitului și a mâncării în Europa contactele fertile și de impact care există între diferite regiuni, națiuni și continente? Pot supraviețui tradițiile gastronomice locale în contextul unei uniformizări culinare în creștere? Participați la eveniment pentru a discuta acest subiect actual cu specialiștii în istoria mâncării și antropologii invitați cu ocazia primei expoziții temporare, Interacțiuni, a Casei Istoriei Europene.

După dezbatere, veți avea ocazia să vizitați expoziția, în cadrul căreia întâlnirile și schimburile culinare vor fi prezentate într-o manieră plină de viață și pe înțelesul tuturor și pot fi gustate preparate iar unele bucate de mâncare pregătite de bucătarul restaurantului.

Invitați:

Prof. dr. Peter Scholliers, FOST (Studii privind Alimentația Socială și Culturală), Vrije Universiteit Brussel

Prof. dr. Vintilă Mihăilescu, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, București

Dr. Albena Shkodrova, FOST (Studii privind Alimentația Socială și Culturală), Vrije Universiteit Brussel

Dr. Loïc Bienassis, Institutul European de Istorie și Cultură Gastronomică, Université de Tours

Moderator: Christine Dupont, Casa Istoriei Europene

Pentru a vă înregistra pentru acest eveniment, vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa: istoria-learning@ep.europa.eu


Data: 8 mai 2018 (18:00 - 21:30)

Tipul evenimentului: dezbateri

Public: elevi, studenți și adulți 

Limba evenimentului: neerlandeză, engleză, franceză