ICR Beijing continuă seria de manifestări „Mari Români ai secolului XX”, care are la bază promovarea culturii României, prin prezentarea unor mari personalități din țara noastră, act care se înscrie în acțiunile pentru marcarea Marii Uniri a românilor.
În data de 23 mai 2018, la Academia de Film din Beijing, a avut loc evenimentul „Mari Români – Liviu Ciulei”, care a fost organizat în parteneriat cu Academia de Film din Beijing. În cadrul conferinței, prezentările au fost susținute de către domnul Marian Țuțui, profesor doctor în Comunicare Audiovizuală și cercetător proeminent în domeniul istoriei cinematografiei de început în România și în Balcani, doamna Tan Hui, profesor universitar și director adjunct al Departamentului Studiul Filmului din cadrulAcademiei de Film din Beijing și Wang Yao,asistent în cadrul Academiei de Film din Beijing, cu doctoratul în Teoria Artei și Producției Cinematografice cu teza de disertație „Romanian Cinema in 21st century: New Wave, Minimalism and „Ostlaghia”.
În data de 29 mai 2018, la Sala Mare de Cinematograf al Academiei de Film din Beijing, mai multe zeci spectatori au avut ocazia să vizioneze filmul „Pădurea spânzuraților”, în regia lui Liviu Ciulei. Proiecția a avut loc cu ajutorul Dacin SARA, Centrului Național al Cinematografiei și Arhivelor Naționale de Film. Filmul „Pădurea Spânzuraților”, de asemenea, a deschis prima parte a „Cinematecii Române - un secol de cinema românesc”, eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri, care se va desfășura în perioada 29 mai - 31 iulie 2018.
Profesorul universitar Marian Țuțui a fost invitat de către Academia de Film din Beijing să susțină conferința „Balcanii: țări mici cu cele mai importate premii în cinematografie”, cu accent pe filmul românesc, eveniment organizat cu susținerea ICR Beijing în data de 24 mai 2018.
Seria de manifestări „Mari Români ai secolului XX” este un omagiu adus marilor personalități românești și este un bun prilej de prezentare a României, a adevăratelor valori culturale românești. Cu ocazia aceasta, vom face cunoscut publicului local cultura și istoria României în anul Centenarului Marii Uniri.
Evenimentul contribuie la creșterea interesului în China pentru păstrarea propriilor valori culturale, pentru o mai bună cunoaștere a culturii române și reprezintă o modalitate de a promova marile valori și personalități românești în China.