Castigatoare a locului intai la Young Concert Artists Award la New York, in 2003, violocelista Laura Buruiana se impune rapid pe plan international ca un "intepret de mare virtuozitate, al carui instrument produce o paleta de culori, emotie si armonie" (The New York Times). Laura Buruiana a concertat ca solista alaturi de Berliner Symphoniker, Bari Symphony, Orchestra de Camera din Berlin sau Orchestra din Shanghai. In 2005, si-a facut debutul la Festivalul Enescu de la Bucuresti. A cantat cu toate marile orchestre din Romania si cu multe orchestre din Germania, sub bagheta unor dirijori ca Oliver von Dohnányi, Gerhard Zimmermann, Lorenzo Muti, Chen Xiaochen, Song Kyu Ryu, Remus Georgescu and Dorel Pascu, printre altii. Alaturi de pianistul Eduard Stan, Laura Buruiana este solicitata frecvent pentru recitaluri la festivaluri internationale si pe scenele marilor sali de concerte. Are la activ numeroase turnee in Statele Unite si in Europa. A inregistrat pentru casele de discuri Naxos (cele doua sonate de Enescu) si Toccata (lucrari de Vieru si Enescu), ca si pentru studiourile de radio din Germania si Romania. Repretoriul ei include toate marile concerte pentru violoncel, pe langa o gama larga de lucrari de muzica de camera ale compozitorilor romani. In momentul de fata, Laura Buruiana urmeaza un doctorat la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, unde ocupa si preda incepand din 2007.
Considerat de revista germana Weserkurier un "pianist de o enorma sensibilitate, cu o tehnica perfecta si o extraordinara intelegere a muzicii", Eduard Stan se bucura de o larga apreciere internationala. A concertat in toata Europa si in Statele Unite, a castigat concursuri internationale, a cantat ca solist cu orchestre din Germania, Austria, Italia si Romania si sub bagheta unor dirijori ca Shinya Ozaki, Lutz Köhler, George Balan si Thomas Dorsch, printre altii. Inregistrarile sale pe CD, foarte apreciate de critica, acopera un domeniu vast, de la Bach la Debussy.. Impreuna cu violonistul Remus Azoitei, Eduard Stan a inregistrat in premiera mondiala intreg repertoriul pentru vioara si pian al lui George Enescu, aparut pe un dublu CD la casa de discuri Hänssler in 2007. In perioada 2000-2007, Eduard Stan a fost profesor la Academia de Muzica din Lübeck. In calitate de fondator si director artistic al Festivalului Enescu Heidelberg/Mannheim, a primit in 2005 Medalia Enescu din partea Institutului Cultural Roman pentru merite in promovarea creatiei enesciene. Proiectele urmatoare ale lui Eduard Stan includ printre altele concerte de debut la Wigmore Hall in Londra, la Ateneul Roman si la Oxford. Eduard Stan a concertat la ceremonia de gala a lansarii Societii Enescu, in iunie 2007.
Program: Paul Constantinescu, Variatiuni pe o tema bizantina Claude Debussy, Sonata pentru violoncel si pian Ludwig van Beethoven, Sonata pentru violoncel si pian in do major, op 102/2 George Enescu, G.Enescu - Sonata nr. 2 pentru pian si violoncel Johannes Brahms, Sonata nr. 2 în fa major pentru pian si violoncel, op.99
Stagiunea de concerte a Societatii Enescu se desfasoara in perioada octombrie-iunie. Concertele vor avea loc in prima zi de joi a fiecarei luni. Sala de concerte a Institutului va fi gazda unor muzicieni remarcabili care vor interpreta lucrari de George Enescu alaturi de un repertoriu universal.
Societatea Enescu este un proiect al Institutului Cultural Roman sub patronajul regal al ASR Pincipesa Margareta a Romaniei.
Cand: Joi 1 mai 2008, 7.00-9.00 pm;
Unde: Institutul Cultural Roman Londra, 1 Belgrave Square, London SW1X8PH
Intrarea este libera.
Pentru rezervarea locurilor, va rugam contactati-ne la 0207 752 0134, office@icr-london.co.uk.
Locurile fiind limitate, va rugam rezervati-le din timp.