(C) Cosmin Bumbut
Dezbatere despre noua interactiune intre arta si politica in Europa de Est. Care este rolul social al artistului? Care este relevanta politica a artei contemporane? Dezbaterea analizeaza dezvoltarile curente din practica artistica din Europa de Est.
Invitati: Hans Ulrich Obrist (Director Proiecte Internationale, Serpentine Gallery), Sarah Wilson (Profesor de istoria artei, Courtauld Institute of Art), Cosmin Costinas (curator si critic de arta independent, Romania). Cu participarea artistilor Pawel Leszkowicz & Tomek Kitlinsky (Polonia) si Cosmin Bumbut (Romania).
Cosmin Costinas va analiza "De ce Europa de Est nu mai are sens - daca a avut vreodata". Evenimentul include o prezentare multimedia cu fotografii de Cosmin Bumbut.
Cosmin Costinas este critic de arta si curator roman stabilit la Viena. In prezent este cercetator in rezidenta la BAK Utrecht, colaborator al revistelor "Idea Arta + Societate" (Cluj) si "Version" (Paris/Cluj) si membru in biroul consultativ al PATTERNS/ERSTE Foundation (Viena). Proiectele sale curatoriale includ "Textground" (2004), "Secularity after Complicity" (2005), "After the Happy Nineties" (2005), "Tales from the Other Side" (2005). Cosmin Costinas a fost unul dintre editorii publicatiilor documenta 12 (Viena/Kassel).
Cosmin Bumbut este fotograf roman cu o solida reputatie internationala. A absolvit Academia de Teatru si Film din Bucuresti si a castigat numeroase premii pentru fotografie in Romania si in strainatate, precum premiul Outstanding Achievement la B&W Spider Awards, SUA. De asemenea, cartea sa Transit a obtinut premiul "Cartea de arta a anului" la Targul national de carte din 2003. In prezent Cosmin Bumbut lucreaza la o serie de proiecte de fotografie sociala si fotoreportaj.
Intre arta si politica: reflectii est-europene este un proiect initiat de organizatia European Alternatives in colaborare cu Institutul Cultural Roman din Londra.
Cand: Joi 13 decembrie, 6 pm
Unde: Institutul Cultural Roman Londra
Intrarea este libera dar va rugam sa confirmati participarea la 0207 752 0134 sau office@icr-london.co.uk.