Învăţaţi limba română în România!
Institutul Cultural Român organizează cursuri de limbă, cultură şi civilizaţie românească în cetatea transilvană de secol XII – Braşov.
Structura programului:
A. Cursuri intensive de limba română
1. Nivel introductiv (A1 şi A2)
2. Nivel mediu (B1 şi B2)
3. Nivel avansat (C1 şi C2)
Participanţii sunt încadraţi în grupe de studiu pe baza unui test iniţial de competenţă lingvistică. Fiecare grupă de studiu este compusă din aproximativ 10-12 cursanţi.
Atestat de participare: La terminarea cursurilor, participanţii vor susţine un test de competenţă lingvistică (la nivel scris şi oral), în urma căruia pot obţine un certificat de evaluare a nivelului de cunoaştere a limbii române. De asemenea, Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov va oferi cursanţilor certificate de competenţă lingvistică. Cursanţii care au frecventat cel puţin 90% din orele de curs vor primi un atestat de participare.
B. Cursuri de cultură şi civilizaţie românească pe teme de: istorie locală, literatură, tradiţii transilvane, cinematografie, politică şi jurnalism.
Cursurile, susţinute în limbă engleză, sunt recomandate tuturor celor care doresc să aprofundeze aspecte ale culturii şi civilizaţiei româneşti. Cursurile sunt susţinute de profesori universitari, cercetători, personalităţi ale vieţii publice bucureştene şi braşovene sau de profesionişti cu o îndelungată experienţă în domeniu.
C. Ateliere de creaţie:
1. Scriere creativă
2. Dans de societate secolul al XIX-lea
3. Gastronomie
4. Costume de epocă
Sâmbăta şi duminica se vor organiza excursii de documentare în Vechea Cetate a Braşovului, cetăţile fortificate săseşti Hărman, Prejmer, Viscri, castelul Bran, cetatea Rupea, Casa Memorială „Cezar Petrescu" din Buşteni, Complexul Peleş Sinaia (Peleş, Pelişor, Foişor), Casa Memorială „George Enescu" din Sinaia, Muzeul Astra Sibiu.
De două ori pe săptămână vor avea loc vizionari de filme româneşti ale celor mai buni cineaşti ai momentului. Acestea vor fi urmate de întâlniri cu regizori şi producători de film.
Vârsta minimă de înscriere a participanţilor este de 18 ani.
Data limită pentru înscrierea la cursuri este 30 iunie 2009.
Taxa de participare la cursuri este de: 1000 euro (990 + 10 euro taxă de înscriere).
Condiţii de acordare a burselor
Bursele sunt destinate studenţilor catedrelor de românistică din străinătate, pentru cei care folosesc limba română în activităţile de documentare, de traducere sau de redactare a unor lucrări ştiinţifice sau articole despre cultura şi civilizaţia românească.
Studenţii pot aplica pentru 2 burse totale (care acoperă taxa de participare) sau 4 burse parţiale (2 burse de 50% şi 2 burse de 25% din valoarea taxei de participare). Decizia pentru repartizarea burselor se face pe baza cv-ului candidatului, a unei scrisori de recomandare din partea unui profesor. Pentru cei care se înscriu pentru burse totale sau parţiale, data limită de depunere a cererii este 20 iunie 2009.
Pentru informaţii suplimentare sau întrebări contactaţi
INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN
Cursuri de limbă, cultură şi civilizaţie românească
Aleea Alexandru Nr. 38, 011824, Sector 1 - Bucureşti, România
Echipa programului
Coordonator program:
Ana Borca, ana.borca@icr.ro
telefon 031 71 00 672, fax: 031 71 00 672 / 031 71 00 606
Şef Serviciu:
Denisa Mirena Pişcu, denisa.piscu@icr.ro tel 031 71 00 616
Director Direcţia Relaţii Interne:
Oana-Valentina Suciu, oana.suciu@icr.ro tel.: 031 71 00 616, fax 031 71 00 606
Detalii şi formular de înscriere la adresa http://www.icr.ro/cursuri_brasov.