Târgul Internaţional de Carte de la Varşovia, desfăşurat în perioada 20 – 23 mai 2010, este cel mai important eveniment de promovare a literaturii din Polonia. Deşi mai mic, ca spaţiu de expunere, vizitatori şi expozanţi, decât Târgurile de la Frankfurt, Londra sau Madrid, Târgul de Carte de la Varşovia rămâne unul dintre cele mai mari din Europa, fiind unicul loc de întâlnire al celor mai importante edituri poloneze şi al câtorva cunoscute edituri europene şi americane.
Institutul Cultural Român de la Varşovia a adus în faţa publicului polonez, prin intermediul unui stand personalizat, scriitorii români care au creat în exil. Astfel, au fost promovaţi autori ca Mircea Eliade, Emil Cioran sau Eugen Ionescu, nume cunoscute în rândul polonezilor, depăşind deja cercurile publicului de specialitate. Un al doilea grup asupra căruia a fost pus accentul în cadrul ediţiei cu numărul 55 a Târgului Internaţional de Carte a fost reprezentat de scriitorii români contemporani traduşi în polonă, precum Norman Manea, Herta Müller sau Matei Vişniec.
Nu în ultimul rînd, profitând de tematica exilului şi a creaţiei în afara graniţelor propriei ţări, au fost aduşi în atenţia editorilor, în principal, dar şi a publicului larg, câţiva scriitori ale căror opere s-ar putea dovedi de interes pentru editorii polonezi, constituind posibile viitoare traduceri. Printre ei se numără Benjamin Fondane, Virgil Ierunca şi Monica Lovinescu, Virgil Nemoianu, Tristan Tzara şi Dumitru Ţepeneag.