"Buzunarul cu paine" este o piesa... realista. Simpla prin situatia dramatica, piesa devine universala, in sensul cel mai dureros, prin felul in care se dezvolta. Morala acestei fabule atinge partea invizibila a lasitatii noastre, atat de caracteristica naturii umane. Din cauza filozofarii excesive pe tema virtutilor si frumusetii actiunii, personajele mele raman paralizate tocmai atunci cand ar trebui neaparat sa actioneze." (Matei Visniec)
Un spectacol care vorbeste despre principiile morale fundamentale ale naturii umane - generozitate, toleranta, reconciliere, intelegere - nu ar avea cum sa nu ne starneasca interesul, noua celor care traim intr-o lume care si-a pierdut candoarea, obisnuita cu violenta de toate tipurile, subminata de sisteme politice corupte, ruinata de razboaie devastatoare, religioase sau de fraticid. Acesta este motivul pentru care am ales aceasta piesa. Acesta este motivul pentru care am ales sa traim in acest spectacol si sa ne lasam invadati de el. (Oana Pellea & Mihai Gruia-Sandu)
Oana Pellea este castigatoare a numeroase premii si se bucura de o impresionanta cariera internationala, jucand in filme ca: I really hate my job (Marea Britanie, 2007), Children of Men (nominalizat la 3 Oscaruri, 2006) sau Youth Without Youth (regizat de Francis Ford Coppola, 2007). Mai multe detalii la www.oanapellea.com. Ador personajul meu din Buzunarul.... Eu intotdeauna am fost indragostita de ultimul personaj. Insa acum sunt amorezata rau de el. Piesa a castigat Marele Premiu la Festivalul de Comedie de la Bucuresti.
Mihai-Gruia Sandu este un binecunoscut actor roman si profesor in cadrul UNATC din Bucuresti. Cele mai cunoscute roluri sunt in piese shakespeariene precum Hamlet, Visul unei nopti de vara si Cainele Gradinarului de Lope de Vega. A jucat in filme: Restul e tacere (2007), True True Lie (2006), Incubus (2006) si Modigliani (2004). De ce Buzunarul cu paine? Pentru ca "piesa aduce bucurie spectatorului, o bucurie care vine din intelepciunea pe care o acumulam de-a lungul vietii, deci... Bucurati-va!"
Matei Visniec este scriitor, poet si jurnalist, nascut in Romania si stabilit la Paris. Isi incepe cariera internationala in 1992 cu piesa Les chaveaux a le fenetre, jucata la Paris si Petit boulot pour vieux clown la Bienala de Teatru de la Bonn. Ulterior, Visniec a avut peste 20 de piese jucate in Franta, Germania, USA, Danemarca, Austria, Polonia, Finlanda, Italia, Turcia si Brazilia. Piesa Du sexe de la femme comme champ de bataille dans la guerre en Bosnie jucata la The Young Vic Theatre in Londra, in anul 2000, a primit recenzii foarte bune in ziarele si revistele britanice.
Piesa se va juca in limba romana, cu supratitrare in engleza.
Cand: 11 si 12 decembrie 2009, 7pm; Unde: Riverside Studios, Studio 3, Crisp Road, Hammersmith, London W6 9RL Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile. Rezervari la office@icr-london.co.uk sau 020 7752 0134.