Ambasada României la Beirut şi Institutul Cultural Român au organizat, în perioada 8-15 mai 2011, turneul Teatrului studenţesc Ludic din Iaşi cu ocazia lansării reţelei EUNIC (European Union National Institutes for Culture) în Liban. Evenimentele au fost sprijinite de Asociaţia România-Levant şi de Consulatul Onorific al Republicii Moldova în Liban.
Teatrul studenţesc Ludic a prezentat publicului libanez spectacolul Despre sexul femeii ca un câmp de luptă în războiul din Bosnia, după Matei Vişniec, în regia lui Aurel Luca. Piesa este inspirată din realitatea dramelor femeilor bosniace. Spectacolul prezintă destinul a două femei în timpul şi după războiul din Bosnia. Cele două personaje încearcă să atragă atenţia asupra războiului şi a consecinţelor sale dezastruoase.
Prima reprezentaţie a avut loc la Universitatea Internaţională Libaneză, campusul din Khyara - Valea Bekaa (11 mai), urmată de spectacole la Teatrul Monot din Beirut (12 mai) şi la Colegiul Saint Joseph din Byblos (13 mai). Ambasadorul României în Republica Libaneză, E.S. dl. Daniel Tănase, a ţinut discursuri la începutul fiecărui spectacol în care a subliniat rolul important al dialogului cultural în dezvoltarea relaţiilor româno-libaneze. De asemenea trupa de teatru a prezentat un spectacol la evenimentul de lansare a reţelei EUNIC în Liban pe data de 14 mai. Teatrul Ludic a prezentat un spectacol în limba franceză sub forma unui colaj adaptat din piesele Teatrul descompus şi Omul-Pubela din creaţia lui Matei Vişniec.
Înfiinţat în anul 1978 de către profesorul Aurel Luca, Teatrul studenţesc Ludic este formaţia reprezentativă a studenţilor din Centrul Universitar Iaşi. Prin rezultatele şi performanţele obţinute de-a lungul anilor, trupa s-a făcut remarcată la nivel naţional şi internaţional. Actorii, studenţi la aproape toate facultăţile, au obţinut peste 250 de trofee şi premii la toate festivalurile naţionale şi internaţionale la care au participat. La ora actuală, Teatrul studenţesc Ludic are o mare experienţă internaţională, fiind deschis dialogului teatral european şi mondial, fapt argumentat prin calitatea artistică a participărilor la festivaluri de pe aproape toate continentele.
Spectacolele s-au bucurat de un public numeros.