Cu ocazia
Zilei europene a muzicii, sărbătorită anual la data de 21 iunie, Institutul
Cultural Român lansează a cincea ediție #ADMUSICAM -
o sesiune de două săptămâni de instruire în management personal, prezentare şi
audiţii, dedicată muzicienilor cu vârste între 16 și 25 de ani. Evenimentul va
avea loc la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la
Mogoşoaia, în perioada 4- 15 iulie 2022.
În cadrul sesiunii de pregătire, cei 20 de tineri muzicieni selectaţi vor avea ocazia să participe la sesiuni de consiliere vocațională, ateliere de prezență scenică și expresie corporală, Alexander technique, social media skills și personal branding.
Foști și actuali membri ai EUYO vor veni să le împărtășească mai tinerilor lor colegi din experiența proprie, iar muzicieni români recunoscuți internațional vor oferi sesiuni de mentorat.
Pentru a putea participa la program, candidaţii trebuie să aibă studii muzicale (finalizate sau în curs), vârsta între 16 şi 25 de ani şi să cunoască limba engleză.
Muzicienii selectaţi din afara Bucureştiului trebuie să sosească la Mogoşoaia luni, 4 iulie 2022, iar data de întoarcere va fi luni, 18 iulie 2022. Participanții selectați vor suporta costul transportului până la Mogoşoaia și retur.
Cursurile sunt gratuite, nu este percepută o taxă de participare. Locurile se ocupă în ordinea înscrierii.
ÎNSCRIERE aici
Data limită: 29 iunie 2022
Informații suplimentare: Irina Iacob, Coordonator Program, irina.iacob@icr.ro, 031 71 00 671.
Proiect realizat în parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia
Proiectul a fost iniţiat ca parte a Towards 2020 Phase 2: Skilling Musicians & Engaging Audiences in Europe's Orchestral Sector ce și-a propus să revigoreze, prin cultură, muzică şi dezbateri, idealurile ce au dus la crearea Uniunii Europene. Acesta include şi încercarea de a vedea în ce mod dezvoltarea abilităţilor orchestrale ar putea ajuta la sustenabilitatea Europei într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic şi cum pot fi create noi locuri de muncă pentru tinerii muzicieni europeni. Towards 2020 Phase 2: Skilling Musicians & Engaging Audiences in Europe's Orchestral Sector şi-a propus să construiască un nou model de calificare a tinerilor muzicieni talentați din toate statele membre UE, ajutându-i astfel să răspundă nevoilor în schimbare ale societăţii secolului 21. T2020 se bazează pe inovație și pe cele mai bune practici actuale în educaţie şi performanță, mobilitate transnațională, dezvoltarea publicului, inserție profesională și platforme digitale, toate structurate pentru a oferi strategii transferabile în orice alt sector ce lucrează cu tinerii. Acesta a fost conceput nu numai pentru a consolida capacitatea sectorului orchestral, pentru a promova ocuparea forței de muncă de către tineri și a crea noi categorii de public în Europa, dar și ca un model exemplar pentru aspirațiile europene.