PAVILION & BB3:
Structuri Temporare
Dezbatere si prezentare live despre Bucharest Biennale si generatorul acestiea, revista Pavilion.
O structura temporara genereaza o alta structura tocmai prin inconsistenta temporalitatii. Rezultatul acestui lant cauzal poate fi o a treia actiune, analiza strategiilor reprezentationale, delimitat de interesul spectatorului.
Bucharest Biennale - Biennala Internationala de Arta Contemporana Bucuresti - generata de Pavilion, integreaza orasul in proiectul sau curatorial, propunand o traiectoriei itineranta vizitatorului, atat spatiala cat si temporala, care duce la descoperirea geografiilor ascunse.
Bucharest Biennale, aflata mai degraba la inceputul sau, a capatat deja o reputatie internationala , iar cea de-a treia editie este de asteptat sa exprime potentialul de crestere a acestei forme de intalnire artistica. BB3 interogheaza cartografia si propune re-cartografierea artelor contemporane, extinzand intelesul cuvantului arta la manifestari discursive cu impact socio-politic.
Desi uneori se ocupa de un trecut (tanar), iar des este utilizata ca o sursa de referinta pentru viitor – in viitor devenind o referinta despre trecut – revista este in primul rand o structura localizata in prezent, care poate avea o viziune clarvazatoare despre viitor. Misiunea unei reviste de arta si cultura contemporana este de a analiza prezentul si a cocluziona ceea ce acest prezent poate fi – a decide care prezent este cel adevarat este o sarcina de raspundere.
Avand in vedere ca nu mai este posibil in ziua de astazi a face o distinctie clara intre politica si estetica, una dintre cele mai insemnate sarcini ale unei reviste contemporane ar putea fi considerata sustinerea unei viziuni clare despre prezent si analizarea strategiillor reprezentarii cu ajutorul esteticii, eticii si politicii.
Insa aceasta actiune poate reusi, numai atunci cand revista isi mentine structura sa temporara.
Kristoffer Ardeña Kristoffer Ardeña (Philipine/1976), este rezident in Madrid, Spain. In 1997 a primit o bursa de 4 ani pentru a finaliza studiile la academia de Arta din San Francisco, CA, USA. Practicile sale artistice utilizeaza medii diverse de la desen, performanta, fotografie la cartea, interventii publice, happening. Este unul dintre participantii la Bucharest Biennale 3.
Razvan Ion Teoretician si activist politic. Razvan Ion este co-redactor al revistei Pavilion si co-director al Bucharest Biennale 3. A sustinut conferinte la University of California (Berkeley), Headlands Center for the Arts (California), Political Science Faculty (Cluj), Facultatea de Arte (Timisoara), etc. A publicat studii si texte pentru diferite reviste. Razvan Ion locuieste si lucreaza in Bucuresti.
Eugen Radescu Curator, teoretician si co-redactor al revistei PAVILION. Eugen Radescu a produs numeroase proiecte de arta si intermedia performance si a sustinut conferinte la Facultatea de Arte in Timisoara. In cadrul Bucharest Biennale 1, a produs expozitia "identity_factories". Eugen Radescu scrie pentru diferite reviste de arta si se ocupa in momentul de fata de proiectul sau curatorial "How Innocent Is That?" si cartea "Moral Relativity and Ethics". In 2006 a fost ales co-director pentru Bucharest Biennale 3 (impreuna cu Razvan Ion). Eugen Radescu locuieste si lucreaza in Bucuresti.
Mai mult despre Bucharest Biennale:
www.pavilionmagazine.org
www.bucharestbiennale.org