
În perioada 10 - 16 iunie 2018 a avut loc, la Cinemateca din Tel Aviv, Festivalul Internațional de Film Studențesc. În cadrul acestui eveniment, Dana Bunescu a susținut două master class-uri despre tehnici de montaj și sunet în cinematografia românească în data de 14 iunie, pentru profesioniști, iar în data de 15 iunie, pentru studenți, intitulat ”Editing the new Romanian wave”. Publicul, atât cel format din specialişti în domeniu, cât și cel studențesc, prezent în număr mare la ateliere, a continuat să îi adreseze Danei Bunescu întrebări mult după încheierea evenimentelor.
Absolventă a Academiei de Teatru și Film I. L. Caragiale București, secția multimedia – montaj, sunet și grafică computerizată, precum și a Facultății de Fizică, specializare Optotehnică și Tehnologii LASER, Universitatea București, Dana Bunescu a fost recompensată de-a lungul timpului cu numeroase premii pentru munca sa, atât în domeniul montajului, cât și al sunetului. Astfel, în 2017, la Berlin, a primit Ursul de Argint pentru contribuție artistică deosebită la filmul Ana, mon amour. De asemenea, i-au fost decernate premiile Gopo pentru: cel mai bun montaj (lungmetraj) Ana, mon amour, 2018; cel mai bun sunet (lungmetraj) Aferim!, 2016; cel mai bun montaj (lungmetraj) Poziția copilului, 2014; cel mai bun sunet (lungmetraj) Poziția copilului, 2014; cel mai bun montaj (lungmetraj) Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu, 2011. Totodată, Dana Bunescu a fost nominalizată la premiile Gopo pentru: cel mai bun sunet (lungmetraj) Inimi cicatrizate, 2017; cel mai bun montaj (lungmetraj) Q.E.D., 2015; cel mai bun sunet (lungmetraj) Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu, 2011, etc.
Festivalul Internaţional de Film Studenţesc de la Tel Aviv, înfiinţat în 1986, a câştigat în timp o reputaţie impresionantă, fiind clasificat de CILECT (Organizaţia Internaţională a Şcolilor de Film) drept unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de gen din lume. Festivalul este organizat şi condus de studenţi ai Universităţii din Tel Aviv - Departamentul de Film şi Televiziune.