- 17 August 2021
- Etichete Icr Icr londra Conferinte
O discuție despre aspectele umanitare ale artei contemporane românești cu un focus pe mesaje sociale (ecologie, protecția animalelor) din perspectiva artistică a lui Ramon Sadîc a fost difuzată pe canalele de socializare ale ICR Londra, în data de 16 august 2021. Avându-l ca partener de dialog cu regizorul Mihai Dragolea, artistul vizual a analizat dimensiunea socială a lucrărilor lui, mizând cu predilecție pe relația dintre artă și teme sociale contemporane, în cazul acestuia, animalele abandonate.
Vulnerabilitatea este o temă recurentă în picturile lui Ramon Sadîc, ilustrată prin reprezentarea dihotomiilor forță-neputință, curaj-teamă, iar animalele abandonate - în viziunea artistului - sunt un exemplu de situație injustă la care arta poate răspunde. Atelierul artistului, situat anterior în spațiul industrial Republica și aflat în prezent în Malmaison, una din cele mai mari concentrări de artiști contemporani din București, avea un spațiu adiacent dedicat câinilor abandonați de care Ramon a avut grijă, fiind influențat de această nouă responsabilitate în arta sa.
Ramon Sadîc este un artist român care a studiat pictură la Universitatea de Arte „Luceafărul” din București (2002). Din portofoliul artistic al lui Ramon Sadîc fac parte expoziții solo și de grup, câteva dintre cele mai recente: 2020 - „Borne de Drum” - Diptych Art Space, curator: Mirela Ivanciu; Bucuresti, 2016 – „Artă la fereastră”- Galeria Simeza, proiect coordonat de Corina Gabriela Duma și Anca Boeriu – București, 2016 – „Reshaping memories” – Galeria Tipografia, curator: Mirela Ivanciu; București, 2014 – „Hypsteria” – proiect NAG#8.
Mihai Dragolea este un tânăr regizor, director de imagine și producător cunoscut pentru o serie de documentare independete precum și pentru scurtmetraj „Totul pentru Riana” (2020), selectat în competiția oficială a festivalului Odense International Film Festival 2020.