Mesajul președintelui interimar ICR, Mirel Taloș, la aniversarea a 70 de ani ai UNATC

Cu ocazia aniversării a 70 de ani de la înființarea Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, astăzi UNATC, președintele interimar al ICR, Mirel Taloș, a transmis următorul mesaj:

"Teatrul și filmul românesc își sărbătoresc astăzi înaintașii, profesorii, maeștrii. La 70 de ani, pentru că în anul 1950 se înființa Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale. IATC va fi numit, în 1990, Academia de Teatru și Film (ATF), apoi Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică, ca în 2001 să devină, tot sub patronajul spiritual al lui I.L. Caragiale, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică – UNATC. Tradiție și inovație. Creativitate. 

Armonizare cu transformările spectaculoase care marchează timpul pe care îl trăim. Alături de actori, regizori de teatru și de film, de directori de fotografie și teoreticieni ai artelor spectacolului, continuul proces de reformă a condus la apariția unor secții și specializări noi (Comunicare audiovizuală, Multimedia: sunet-montaj și Animație - în cadrul Facultății de Film, respectiv Actorie, Păpuși – Marionete, Coregrafie și Scenografie – în cadrul Facultății de Teatru) și a unor programe interdisciplinare inovatoare.

Mă bucur că, de curând, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” a devenit partener important al Institutului Cultural Român. Cei mai buni dintre studenții de astăzi vor fi, în anii care urmează, ambasadorii culturii române, așa cum, multe dintre proiectele Institutului Cultural Român îi au ca protagoniști pe marii noștri artiști, absolvenți ai IATC, ATF, UATC sau UNATC, adică ai celei mai importante instituții academice de specialitate, astăzi, celebrată la cei 70 de ani de existență. Gândul bun și recunoștința, felicitările noastre și aplauzele se îndreaptă acum către toți meșterii și ucenicii, unii deveniți, la rându-le dascăli. La mulți ani, UNATC I.L. Caragiale! Succes! Aplauze!".