Prezenţă românească la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc de la Tel Aviv

În perioada 12-18 iunie 2022 va avea loc, la Cinemateca din Tel Aviv, cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internațional de Film Studențesc. În cadrul acestui eveniment, scurt-metrajele românești “Summer Planning” / „Planuri de vacanță”, în regia lui Alexandru Mironescu, și “Love Stories on the Move”/ „Prin oraș circulă scurte povești de dragoste”, în regia Carinei Dașoveanu, au fost selectate pentru a fi proiectate în cadrul competiției internaționale.

Programul proiecțiilor:

“Summer Planning” / „Planuri de vacanță” (2021), regia Alexandru Mironescu

12.06 / ora 16:00 / Cinemateca din Tel Aviv, sala nr. 2

Informaţii despre bilete se răgăsesc aici.

“Love Stories on the Move” / „Prin oraș circulă scurte povești de dragoste” (2021), regia Carina Dașoveanu

14.06 / ora 15:30 - Cinemateca din Tel Aviv, sala nr. 4

Informaţii despre bilete se răgăsesc aici.

“Summer Planning” / „Planuri de vacanță” (2021), regia Alexandru Mironescu

Sinopsis: Andrei își dorește să plece în tabără cu colegii, când se termină anul școlar. Părinții sunt prea ocupați cu divorțul…

Cel mai recent film al lui Alexandru Mironescu, “Summer Planning”, a fost invitat și nominalizat la mai multe festivaluri de top, cum ar fi Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian (secțiunea Nest) sau Festivalul Internațional de Film Black Nights din Tallinn (secțiunea New Talents), după ce a câștigat premiul Heart of Sarajevo pentru cel mai bun film studențesc la Sarajevo Film Festival, 2021.

Cu pregătire internațională și cu experiență în televiziune, Alexandru Mironescu deține o diplomă de master în Arta Regiei de Film la UNATC București. De asemenea, și-a obținut diploma de Master în Arte Frumoase, specializarea Film și Televiziune, la Savannah College of Art and Design la începutul lui 2022, în calitate de Alumnus Fulbright în Statele Unite ale Americii.

“Love Stories on the Move” / „Prin oraș circulă scurte povești de dragoste” (2021), regia Carina Dașoveanu

Sinopsis: Povestea unui cuplu, Lili, o taximetristă în vârstă de 36 de ani, și Dani, un pescar amator, care încearcă să își salveze căsnicia. Cursele sale pe taxi o fac pe Lili martora mai multor povești de dragoste, complet diferite de a ei...

Filmul de licență al Carinei Dașoveanu a fost premiat la Festivalul de Film de la Cannes 2021, secțiunea Cinéfondation, precum și la Denver International Film Festival 2021. De asemenea, scurt-metrajul a fost primul film studențesc din România selectat vreodată la Festivalul de Film Sundance 2022. Totodată, „Love Stories on the Move” este câștigătorul premiului Gopo 2022 pentru scurt-metraje.

Încă din copilărie, Carina-Gabriela Dașoveanu a fost atrasă de lumea teatrului, obținând premii și jucând pe scenele de teatru din Constanța, Timișoara, Cluj, San Remo. A fost admisă la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, București, la Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, și la alte 5 facultăți de film de top din Anglia. Carina și-a continuat studiile la UNATC unde a fost admisă prima. În prezent, Carina este masterandă la Arta Regiei de Film, UNATC.

Cei doi regizori români ale căror filme au fost selectate pentru a fi proiectate în cadrul competiției internaționale au fost invitați de partenerii israelieni să susțină ateliere de film în cadrul Festivalului Internațional de Film Studențesc de la Tel Aviv, după proiecțiile filmelor.