Expoziţie Lia Perjovschi la Art Basel 2022

Galeria Ivan din București a fost selectată pentru a participa la ediția din 2022 a Târgului de artă modernă și contemporană Art Basel, în cadrul secțiunii „Feature”, cu o expoziție personală a artistei Lia Perjovschi.

Târgul Art Basel se desfășoară în perioada 16 – 19 iunie 2022 şi reuneşte peste 200 de galerii și mai bine de 4000 de artiști din întreaga lume, fiind unul dintre cele mai importante târguri pe piața internațională de artă.

Prezentarea expoziției se concentrează pe perioada de început a carierei prolifice și active a artistei, cu o operă dinamică și bine receptată la nivel internațional, în special pe acțiunile performative realizate de Lia Perjovschi în perioada 1988 - 1994. Aceste experimente performative sunt documentate fotografic și video, reprezentând prețioase mărturii ale începuturilor geniului „performance” în România.

Lia Perjovschi este artista fondatoare și coodonatoare a CAA/ CAA (Arhiva de artă comtemporană și Centrul pentru analiza artei) un proiect organic în progres. Activitatea sa poate fi rezumată ca o călătorie de la propriul corp la corpul cunoașterii și a fost prezentă în mai mult de 700 de expoziții, conferințe și workshop-uri din întreaga lume.

Galeria Ivan este o galerie de artă contemporană deshisă în București în anul 2007. Programul galeriei se concetrează pe promovarea globală a artiștilor români precum: Geta Brătescu, Paul Neagu, Ion Grigorescu, Simona Runcan și Lia Perjovschi. În anul 2021, Galeria Ivan a inaugurat un spațiu nou expozițional în cadrul tinerei comunități artistice a Atelierelor Malmaison din București.

Participarea Galeriei Ivan la Art Basel 2022 este sprijinită de Institutul Cultural Român.