Galeria IRCCU Veneția va găzdui un atelier de mozaic și dezbateri pe durata Bienalei de Artă de la Veneția, în cadrul proiectului „What Work Is / Ce este munca“

Proiectul „Ce este munca/What Work Is”, care va reprezenta România în acest an la Expoziția Internațională de Artă – la Biennale di Venezia, se va desfășura atât în Pavilionul României din Giardini della Biennale, cât și în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția (IRCCU Veneția), păstrând tradiția ultimilor ani.

Completând expoziţia din Pavilionul României, artistul Șerban Savu va deschide la Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția un atelier de mozaic. Prezentarea oficială a proiectului din galeria IRCCU Veneția va avea loc miercuri, 17 aprilie 2024, de la ora 17:00. Pe durata celor șapte luni ale Bienalei, perechi de mozaicari vor lucra în spaţiul situat la parterul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneția la crearea unui mozaic de mari dimensiuni, pornind de la o pictură a lui Savu. Noua Galerie va găzdui, de asemenea, un program de dezbateri publice pe teme ce merg de la istoria artei mozaicului până la teoriile muncii din antropologia, economia și filosofia contemporană, ecologie și societatea post-muncă, coordonate de criticul cultural Ovidiu Țichindeleanu din Republica Moldova.

A doua zi, joi, 18 aprilie 2024, de la ora 16:30, Pavilionul României din cadrul Bienalei Internaționale de Artă de la Veneția va găzdui o conferință de presă, urmată de vernisajul „Ce este munca / What Work Is“. 

România prezintă la Bienala de Artă de la Veneția o expoziție de Șerban Savu ce are ca temă relația dintre muncă și timp liber. Curator: Ciprian Mureșan. Detalii aici: www.icr.ro/ce-este-munca-bienala-venetia2024

Seria de dezbateri din Noua Galerie a IRCCU Veneția urmează să fie anunţată în timp util.