Corala „Armonia” participă la Festivalul Coral Zimriya de la Akko

Corala Armonia participa la Festivalul Coral Zimriya de la Akko

Institutul Cultural Român și Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni sprijină participarea Coralei „Armonia” la Zimriya – World Assembly of Choirs in Israel, care va avea loc la Akko, în perioada 6-10 august 2017.

Corala „Armonia” – unul dintre cele mai apreciate și mai premiate coruri bărbătești din România – va susține pe 8 august, de la ora 18.00 (ora locală), un concert în care vor fi prezentate: Musickes Prayer de Byrd-Kyrie, Like as the heart de Schubert, Tov Lehodot la-Shem, Faure-Cantique de Jean Racine, Ruuter – The Lord is my shepherd. De asemenea, membrii grupului vor participa, pe toată durata festivalului, la workshopuri și întâlniri profesionale, alături de ceilalți participanți.

Corala „Armonia” a fost înfiinţată în 2001, în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, la iniţiativa pr. arhid. asist. univ. Iulian Dumitru. Repertoriul actual este variat, fiind alcătuit din piese religioase polifonice și monodice (psaltice), folclor românesc, colinde tradiţionale românești şi străine, precum şi compoziții din repertoriul clasic universal.

Ansamblul a concurat în ultimii ani la cele mai prestigioase competiții din lume, obținând numeroase distincții, printre care: Medalia de aur la secțiunile Muzica religiilor și Folclor, la cea de-a 7-a ediție a Olimpiadei Corale Mondiale (7th World Choir Games), desfășurată în 2012 la Cincinnati, Ohio, Statele Unite ale Americii; trofeul și titlul de campioană europeană la secțiunea Cor bărbătesc, Medalia de aur la secțiunea Folclor, Medalia de argint la secțiunea Muzică religioasă – la Olimpiada Europeană de Muzică Corală, organizată în 2013 la Graz, în Austria; Medalia de aur și Marele Premiu la secțiunea Cor bărbătesc și Medalia de aur la secțiunea Muzică sacră, la Jocurile Corale Mondiale (World Choir Games) din 2014 de la Riga, Letonia.