Filmul documentar „România neîmblânzită” la Zilele Filmului European de la Sarajevo

Filmul documentar România neîmblânzită în regia lui Tom Barton-Humphreys va fi proiectat în data de 19 mai, ora 20:00, în cadrul Zilelor Filmului European de la Sarajevo. Producţia este prezentată cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena şi al Ambasadei României în Bosnia şi Herţegovina.

Zilele Filmului European se deşfăşoară în perioada16-25 mai 2019 la Meeting Point Cinema din Sarajevo, fiind organizate de membri ai clusterului EUNIC Bosnia și Herțegovina şi EU Info Centre Bosnia și Herțegovina. Din program fac parte producții cinematografice din Austria, Cehia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Spania şi Ungaria, difuzate cu sprijinul membrilor EUNIC Bosnia şi Herţegovina. Intrarea este liberă, iar programul complet al festivalului poate fi vizualizat la următoarea adresă: https://euinfo.ba/en/article/european-film-days-2019/9607.

România neîmblânzită invită la o călătorie care începe de pe crestele împădurite ale Carpaților (unde urșii, lupii și râșii sălășluiesc liberi) și ajunge în apele agitate de vânt ale Deltei Dunării (locul de unde pelicanii își iau zborul, și unde șerpii de apă înoată în adâncuri).

Filmul documentar reprezintă nucleul unui proiect amplu și inedit de responsabilizare socială inițiat de Auchan Retail România, finanțat de Auchan România și de ONG-ul de mediu TENT - The European Nature Trust și realizat de casa de producție britanică Off the Fence. Filmările au durat 12 luni, din dorința de a surprinde vizual toate cele patru anotimpuri prezente în țara noastră, pe parcursul acestora fiind străbătuți peste 80.000 km. Echipa de filmare a ajuns în peste 18 locuri din România, printre care: Parcul Național Piatra Craiului, Munții Făgăraș, Parcul Național Cozia, Delta Dunării, Histria,Parcul Natural Vânători-Neamț, Peștera Urșilor, Munții Apuseni, Viscri,Râul Mures, Dunărea, Porțile de Fier, Parcul Național Cheile Beusnița. În aceste tărâmuri, destinele viețuitoarelor sunt dictate de anotimpuri.

Mai multe informaţii găsiţi aici: https://www.romanianeimblanzita.ro/